Επίδομα γέννας 2020: Δεύτερη ευκαιρία για όσους το έχασαν για τεχνικούς λόγους

Μοιραστειτε το

Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια σειρά λαθών τόσο από γονείς όσο και από υπηρεσίες, όμως επειδή το Δημόσιο δεν θέλει να χαθεί το βοήθημα από κανέναν δικαιούχο, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί, πλέον από την Τετάρτη, θα μπορούν όσοι για τεχνικούς λόγους έχουν χάσει το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ να υποβάλλουν νέα αίτηση για να τους καταβληθεί το βοήθημα.

Όσον αφορά στο έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, η υφυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι ο διπλασιασμός του επιδόματος στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) αφορά περισσότερους από 480.000 πολίτες, ενώ όπως είπε πλέον στο μέτρο εντάσσονται νέες κατηγορίες δικαιούχων, όπως οι κακοποιημένες γυναίκες.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα γηροκομεία, λέγοντας ότι:

«Τα τεστ στους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας γίνονται κανονικά και μάλιστα το Κράτος πλέον στέλνει κάθε εβδομάδα rapid test για όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους σε κάθε δομή, ώστε να γίνεται καλύτερα και τακτικότερα ο έλεγχος, με βασικό στόχο την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...