Εορταστικές δράσεις, φωταγωγήσεις και θεάματα.. εξ αποστάσεως, από τον Δήμο Πειραιά

Μοιραστειτε το

Έτοιμα ν’ ανάψουν είναι τα χιλιάδες λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ύψους 15 μέτρων που έχει τοποθετηθεί στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το «Δένδρο της Ελπίδας», το οποίο θα στολιστεί από εκατοντάδες κορδέλες με ευχές του κόσμου.

Η τελετή της φωταγώγησης του δέντρου θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com, καθώς και από τους λογαριασμούς στο youtube και στο facebook του destination piraeus. Όσοι επιθυμούν να στείλουν τη δική τους ευχή για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορούν να το κάνουν μέσω μηνύματος στο [email protected]. Ταυτόχρονα με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου θα ανάψουν και τα φώτα του δημαρχείου Πειραιά, στην πλατεία Κοραή.

Οι εορταστικές φωταγωγήσεις όμως δεν σταματούν στον Πειραιά, καθώς την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στη γιορτή του Αγίου Νικολάου και προστάτη των ναυτικών, ο δήμος επαναφέροντας το έθιμο του στολισμένου καραβιού, στολίζει και φωταγωγεί δύο πανέμορφα σκαριά, το καθένα με ξεχωριστή ιστορία στο Πασαλιμάνι, το ιστιοπλοϊκό παραδοσιακό σκάφος «Αφροδίτη» και στην Πειραϊκή, στον Όρμο Αφροδίτης .

Την Τρίτη επίσης 8 Δεκεμβρίου, το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδας, ο Πύργος του Πειραιά, το οποίο δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, «φοράει τα γιορτινά του» και φωταγωγείται με φόντο το μεγάλο λιμάνι. Τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα «προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά. Και η φωταγώγηση του Πύργου, θα μεταδοθεί επίσης μέσω live streaming.

Μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία το «Δάσος των Αστεριών», προσφέρει ο Δήμος Πειραιά στο πέτρινο ρολόι στο Πασαλιμάνι, μέσα από μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική εγκατάσταση που αποτελείται από τρισδιάστατα αστέρια, τα οποία ανάβουν την ώρα που ο επισκέπτης βρίσκεται δίπλα τους ή περνά μέσα από αυτά.

Ακόμη όμως και τα σιντριβάνια της πόλης στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία Τερψιθέας (άνω) και στη Μαρίνα Ζέας, θα στολιστούν με πολύχρωμο λαμπερό και εορταστικό φωτισμό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, για να «γεμίσουν» τους δημότες με χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Από την εορταστική φωταγώγηση της πόλης δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το εμβληματικό κτήριο της πόλης, το οποίο με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη μέθοδο του 3D projection mapping, θα πλημμυρίσει με γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Η εντυπωσιακή προβολή με τη μέθοδο του 3d animation mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, είναι αφιερωμένη στους «Ήρωες του 2020» και θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά το τριήμερο 18-19 και 20 Δεκεμβρίου, ενώ θα μεταδοθεί με live streaming από το christmasinpiraeus.gr και από τa κανάλια του destination piraeus σε youtube και facebook.

Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς τον ‘Αγιο Βασίλη δεν είναι Χριστούγεννα, ο Δήμος Πειραιά, φέρνει τον αγαπημένο ‘Αγιο των παιδιών, στο σπίτι μέσω της πλατφόρμας Zoom ειδικά για φέτος που λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό , δεν θα μπορούν να τον συναντήσουν από κοντά. Μέσα από την ψηφιακή συνάντηση με τον ‘Αγιο Βασίλη, μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, θα μπορέσουν να εκφράσουν στον αγαπημένο ‘Αγιο την ευχή και την επιθυμία τους για τη νέα χρονιά και να νιώσουν τη ζεστασιά των Χριστουγέννων.

Το κοινό που επιθυμεί να συμμετάσχει στην ψηφιακή πλατφόρμα μπορεί να κάνει κράτηση στο τηλέφωνο 6907182414 για την ημέρα και την ώρα που προτιμά ώστε να δει τον ‘Αγιο Βασίλη.

Τη νέα χρονιά, ο Δήμος Πειραιά θα την υποδεχτεί με ένα ξεχωριστό θέαμα εναέριων πυροτεχνημάτων και πολύχρωμων βεγγαλικών, το οποίο θα είναι ορατό και από τις 5 δημοτικές κοινότητες σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμος Πειραιά θα υποδεχθεί το πρώτο πλοίο που θα φτάσει στο λιμάνι για το 2021, με ένα ακόμα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, από το μνημείο του «Λέοντος του Πειραιώς» στο Χατζηκυριάκειο.

Σημειώνεται ότι όλες οι εορταστικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού και με την τήρηση όλων των μέτρων που έχουν ορίσει οι αρμόδιες αρχές και η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του ανέφερε πως «οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των επιπτώσεών της. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές, στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας, ελπίδας και εορταστικής ατμόσφαιρας σε ολόκληρη την πόλη, με προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία έχουμε προγραμματίσει μια σειρά ψηφιακών δράσεων, ώστε το χαρμόσυνο μήνυμα και η ζεστασιά των εορτών να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι του Πειραιά».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, μπορεί φέτος να μην υπάρξουν συναθροίσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο επεσήμανε ότι «κυρίαρχο χαρακτηριστικό των φετινών εορτών στον Πειραιά θα είναι ο πλούσιος στολισμός στις γειτονιές μας και τα φωτεινά θεάματα. Αρωγοί μας σε αυτή μας την προσπάθεια στάθηκαν οργανισμοί, φορείς, κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρήσεις, που συνέδραμαν στο να δημιουργήσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας και τους ευχαριστώ θερμά για αυτή τους τη συμβολή. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αυτή είναι η προσπάθειά μας φέτος, παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, να προσφέρουμε όμορφες στιγμές χαράς σε μικρούς, αλλά και μεγάλους. Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο και τα επόμενα Χριστούγεννα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε στην πόλη μας με τους φίλους και τους δικούς μας ανθρώπους. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη και αυτή σε δήλωση της, μίλησε για μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, εξαιτίας του Covid-19: «Ο σχεδιασμός των χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δήμου Πειραιά, έγινε με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την ασφάλεια όλων μας. Yπό την καθοδήγηση του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη, τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, τη Διεύθυνση Ηλεκτρομηχανολογικού και τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», σχεδιάσαμε το εορταστικό πρόγραμμα των δράσεων, των φωτεινών και ψηφιακών θεαμάτων, με στόχο να μεταφέρουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε γωνιά της πόλης, σκορπίζοντας ελπίδα και αισιοδοξία. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα, να στολιστούν οι γειτονιές του Πειραιά, να μεταδώσουμε τη λάμψη και τη μαγεία των εορτών σε μικρούς και μεγάλους. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αισιοδοξία. Και όταν όλο αυτό τελειώσει να ανταμώσουμε ξανά και να γιορτάσουμε ξανά, όλοι μαζί, στην πόλη μας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...