Εξοργισμένοι οι Ιεράρχες- Πιέσεις, να μείνουν “κεκλεισμένων των θυρών” οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Αναβρασμός στους κόλπους της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να εορταστούν τα Χριστούγεννα με ναούς κεκλεισμένων των θυρών.
Η Εκκλησία υπόμεινε καρτερικά 10 μήνες τηρώντας με ευλάβια τα υγειονομικά πρωτόκολλα την ίδια ώρα που άλλες κατηγορίες πολιτών , πολιτικών φορέων και δραστηριότητες είχαν δικούς τους νόμους.
Με πόνο ψυχής ιερείς και πιστοί γιόρτασαν το Πάσχα μέσα σε ένα καθεστώς διωγμών, διαπόμπευσης  και προσβολών. Ιεράρχες και ιερείς σύρθηκαν σε κρατητήρια και δικαστικές αίθουσες, ακόμη και γιατί είχαν άδειους ναούς με ανοιχτές θύρες. Πιστοί τιμωρήθηκαν με πρόστιμα γιατί τόλμησαν να περιφέρουν την εικόνα της Παναγίας.
Στρατός από πληρωμένες πένες στοχοποιεί την Εκλησία από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης μέχρι σήμερα. Την ώρα που τα «εξάσφαιρα της προπαγάνδας», αυτοί που στηρίζουν τα εγκλήματα Αζέρων και Τούρκων στην Αρμενία,  δεν σχολιάζουν προκλητικές συμπεριφορές και τις βαφτίζουν δράσεις δημοκρατίας,  ψάχνουν το παραμικρό για να χρεώσουν στην Ορθοδοξία, την έξαρση του κορονοϊού που ήταν αποτέλεσμα της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και μόνο.

Μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον και πλησιάζοντας στις ημέρες της Γέννησης του Θεανθρώπου, επιχειρείται μια πρωτοφανή παρέμβαση να πειστεί η Ιερά Σύνοδος και να αναλάβει αυτή το κόστος απένατι στους πιστούς , ώστε οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς καθ όλη τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων. Ούτε συζήτηση για ανοιχτούς ναούς με ειδικό καθεστώς, βάζοντας ασπίδα και πάλι έντεχνα τη δημόσια υγεία.
Μια δημόσια υγεία που δεν κινδυνεύει από τα σαρδελοποιημένα ΜΜΜ και από τις τραπεζικές ουρές. Όπως δεν έφταιγε το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό, γιατί αυτό τους απενοχοποιεί. Η κατηγοριοποίηση της Εκκλησίας μαζί με την εστίαση και τα θεάμτα , σαν να είναι «κέντρο διασκέδασης και αναψυχής», εξοργίζει.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , κυβερνητικά στελέχη και ανώτεροι αξιωματικοί έχουν αναλάβει να πιέσουν τους Μητροπολίτες σε όλη τη χώρα να δεχτούν ένα ακόμη θρησκευτικό lockdown.
Κάποιοι, ελάχιστοι Μητροπολίτες με προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες ανέλαβαν δράση και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού των πιστών και επηρεασμού του κλήρου, κάνοντας τα «καλά παιδιά» της εξουσίας, αλλά δεν  φαίνεται να μπορούν να βρουν ευήκοα ώτα.
Οι επισκέψεις Χρυσοχοϊδη σε Μητροπολίτες αλλά και απεσταλμένων έχουν εξοργίσει μεγάλο αριθμό Ιεραρχών που δεν διανοούνται ότι οι Εκκλησίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών τα Χριστούγεννα. Για αυτό και τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι δημόσιες δηλώσες Μητροπολιτών στέλνοντας μήνυμα στο Μαξίμου, ότι δεν θα υπάρξει καμιά συναίνεση σε μια ακόμη παραβίαση και απαγόρευση κατά της Πίστης.

Οι Μητροπολίτες ξεκαθάρισαν ότι μπορούν τηρώντας τα μέτρα (αποστάσεις-μάσκες) να λειτουργήσουν με πλήρη ασφάλεια. Οι εικόνες στην Πάτρα με τον Άγιο Ανδρέα να φρουρείται αποκλεισμέμος από αστυνομικές δυνάμεις πλήγωσαν τους Ιεράρχες, οι οποίοι δέχονται αφόρητες πιέσεις από χιλιάδες πιστούς που νιώθουν έντονη την ανάγκη να προσευχηθούν , να κοινωνήσουν, να πάρουν δύναμη για να ανταπεξέλθουν στον εφιάλτη.
Έτσι οι παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ , του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ , του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου, του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ και του Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου είναι το πρώτο καμπανάκι στην κυβέρνηση που θα πρέπει να αρχίσει να αναθεωρεί τη σκέψη της, που στους κόλπους της Εκκλησίας είναι πεποισμένοι ότι δεν έχουν μόνο υγειονομικά κίνητρα.

Είχε προηγηθεί επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον πρωθυπουργό που ζητούσε να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: «Δώστε μας οξυγόνο πίστης»,

«Δώστε μας οξυγόνο πίστης», ήταν η έκκληση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ενός σπουδαίου Ιεράρχη με τεράστιο θρησκευτικό, πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό έργο.
Ο κ. Νικόλαος σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων ανέφερε…»Και ο εκκλησιασμός μας τα Χριστούγεννα πολύ πιο ουσιαστικός από τους στολισμούς, τα δώρα, την εμπορική κίνηση, τις εστιάσεις. Γι’ αυτό βάλαμε πρόθυμα τις μάσκες. Με την ελπίδα ότι θα ανασάνει επιτέλους η ψυχή μας τέτοιες μέρες.
Οι ναοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Με όρους ασφαλώς υγειονομικούς και αυστηρούς. Αλλά και λογικούς.
Σεβόμαστε την κρίση και τη λογική της προστασίας της υγείας μας. Δεν θέλουμε καθόλου να γίνουμε υπεύθυνοι για την κακή υγεία και τον θάνατο συνανθρώπων μας. Ούτε να ασεβήσουμε στην ευθύνη των αρμοδίων. Ποτέ και καθόλου. Ας αναλάβουμε κι εμείς ως Εκκλησία την ευθύνη που μας αναλογεί.
Ζητούμε όμως και τον σεβασμό στην πίστη και στην ανάγκη της πνευματικής επιβίωσής μας. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν μας έριξαν στην Εντατική. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε οξυγόνο και… αναπνευστήρα. Χρειαζόμαστε τους ναούς μας ανοιχτούς. Τουλάχιστον όχι κλειδωμένους και επιτηρούμενους.
Οι κλειστοί ναοί απειλούν τους πιστούς. Οι ανοιχτοί όλους τους ιούς», κατέληξε στην ανακοίνωση του ο Μεσογαίας Νικόλαος.

«Δεν θα δεχτούμε κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη ή από κόντρα. Η Εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η Εκκλησία και αποστάσεις τηρεί, και αερίζεται και ξέρει πως να οικονομεί τους ανθρώπους μέσα στο χώρο», ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

«Πρέπει να κατανοηθεί άμεσα η ανάγκη να ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί, με ευθύνη της Εκκλησίας για την τήρηση των μέτρων, όπως και άλλοι αναγκαία λειτουργούντες χώροι, προκειμένου επιτέλους «να πάψουμε να ζούμε κλειδωμένοι στα σπίτια μας σαν ασθενείς που θα πεθάνουν υγιείς», ανέφερε ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος.

«Η σχέση του Ορθόδοξου πιστού με τον Θεό δεν είναι προτεσταντικού τύπου, ζούμε εν Χριστώ μέσα στην Εκκλησία τρώμε και πίνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού, όταν το καταργούμε αυτό φέρνουμε το θάνατο», τόνισε με μήνυμα του ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος .

«Προβληματίζομαι με την τρομοκρατία και τον φόβο που ασκείται στον ελεύθερο στη σκέψη και αδούλωτο στην καρδιά Έλληνα Ορθόδοξο», επεσήμανε με νόημα ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Με βαθιά νοήματα και καυστική η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου: «Σήμερα λειτουργούμε με αιμάσσουσα καρδία σε έναν άδειο ναό. Έξω από τον ναό περνούνε αστυνομικοί μην τυχόν και εμφανιστούν πιστοί να ανάψουν το κερί τους, να προσκυνήσουν, να κάνουν την προσευχή τους μετά την λειτουργία.
Είναι οι εντολές της σύγχρονης εξουσίας, η οποία πιστεύει αποκλειστικά στον ορθολογισμό και την επιστήμη. Κι ενώ βλέπει ότι ο σύγχρονος αόρατος εχθρός παραμένει παντοδύναμος και ταλαιπωρεί τον κόσμο, δεν ταπεινώνονται οι σύγχρονοι εξουσιαστές, αλλά στρέφουν το μένος τους εναντίον της Εκκλησίας.
Αντί να ζητήσουν την προσευχή του λαού, την συμπαράστασή του και με αυτόν τον τρόπο, θεώρησαν και θεωρούν σωστό να κλείνουν τους ναούς. Άνθρωποι άγευστοι της χάριτος του Θεού, χωρίς βιώματα πνευματικά, νομίζουν ότι θα ταπεινώσουν και θα εξουθενώσουν την Εκκλησία, θέτοντας το φρόνημα του πιστού λαού υπό διωγμόν».

Πιέσεις από αθεϊστικούς κύκλους…στο Μαξίμου!!!

Είναι βέβαιο ότι οι φωνές τις επόμενες ημέρες θα πληθύνουν και οφείλει το πρωθυπουργικό γραφείο να σταθμίσει τα δεδομένα και να αναθεωρήσει, βάζοντας στην άκρη τις εισηγήσεις κάποιων κύκλων, που μυρίζουν λιβάνι και φεύγουν σαν τον διάβολο.
Σοβαρή πηγή μας μετέφερε ότι ο Πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις από αθεϊστικούς κύκλους και ενδίδει επειδή βρίσκεται σε υγιειονομικό πανικό.
Μπορεί μέχρι σήμερα η Εκκλησία να μην αντέδρασε, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί, όσο και αν κάποια ελάχιστα μέλη της Ιεράς Συνόδου δίνουν «ιερές υποσχέσεις».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα