Εξοργίζουν την κοινωνία οι απόπειρες ξεπλύματος παιδεραστών | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η απόδειξη ότι τα κυκλώματα παιδεραστίας είτε βρίσκονται πολύ ψηλά στην πυραμίδα της εξουσίας είτε έχουν πολύ ισχυρές πρόσβαση σε αυτή, αποδεικνύεται από τις περίεργες απόπειρες συγκεκριμένων ΜΜΕ να δώσουν συγχωροχάρτι σε απεχθή εγκλήματα.
Όταν σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας βλέπεις σχόλια τύπου «πολύ κακό για το τίποτα» και «απλώς για ασέλγεια ανηλίκου διώκεται», τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Φυσικά η Ελλάδα δεν είναι και διαπιστώνει την ισχύ των κυκλωμάτων παιδεραστών. Το Βέλγιο είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση λίτρου και το θηριώδες ξέπλυμα που επιχειρήθηκε, με κυνήγι και δολοφονίες δικαστών και εισαγγελέων, εξαφάνιση μαρτύρων, αποδόμηση μικρών κοριτσιών που περιέγραφαν τις τραγικές στιγμές που ζούσαν στα χέρια των καθαρμάτων «υπεράνω υποψίας» κλπ. Το κύκλωμα ουδέποτε εξαρθρώθηκε πλήρως διότι συμπεριελάμβανε δικαστές, αστυνομικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες ακόμα και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Δολοφονημένα παιδιά, 29 δολοφονημένοι μάρτυρες, εμπλεκόμενοι, εισαγγελείς αστυνομικοί, κυνήγι τίμιων δικαστών που μάλιστα είχαν σώσει ζωές παιδιών με την έρευνα τους.

Υπάρχει η φρικτή περίπτωση της μεγάλης Βρετανίας όπου ο έντιμος βουλευτής που σήκωσε το βάρος της έρευνας των αποκαλύψεων εντέλει έχασε τη ζωή του. Ο βαρύς φάκελος που περιελάμβανε ακόμα βαρύτερα ονόματα απλώς έκλεισε. Και η λαϊκή αντίδραση δεν ήταν ικανή για να σταματήσει την συγκάλυψη.

Σήμερα είναι η σειρά μας να αντιμετωπίσουμε κάτι παρόμοιο. Όπως τις άλλες περιπτώσεις είναι δεδομένο ότι ο αριθμός των επιτρεπόμενων είναι μεγάλος και το κύκλωμα σκληρό και αμείλικτο. Αλληλοεκβιασμοί, απειλές, ισχύς της εξουσίας.

Το μόνο ενθαρρυντικό σημάδι είναι η αντίδραση της κοινωνίας. Κάθε φορά που κάποιοι επιχειρούν να ξεπλύνουν την συμμορία, η λαϊκή αντίδραση φουντώνει και εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία διαθέτει την απαραίτητη θέληση που χρειάζεται για να ξηλωθεί ο κύκλος των τεράτων, όσο ψηλά κι αν φτάνουν οι ακτίνες του.

Το θέμα είναι ότι τα πλοκάμια του παρακράτους φτάνουν πολύ ψηλά. Περίεργα πρόσωπα που βρέθηκαν ξαφνικά σε θέσεις ισχύος χωρίς αυτό να δικαιολογείται ούτε από τις ικανότητές τους ούτε από την σταδιοδρομία τους, είναι ένα σύμπτωμα που πρέπει να προβληματίσει. Όπως επίσης και η διστακτικότητα του πολιτικού συστήματος.

Ας είναι άπαντες βέβαιοι όμως, ότι εδώ θα κριθούν τα πάντα. Και οι πάντες.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα