«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Στερεά και Πελοπόννησος στην εκκίνηση, ανοίγει στις 10:00 η πλατφόρμα | newsbreak

Μοιραστειτε το

Δύο ακόμα Περιφέρειες της χώρας μπαίνουν σήμερα στον… χορό του νέου «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Πρόκειται για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου, στις οποίες μεταφέρεται ο αγώνας ταχύτητας για μία θέση στην επιδότηση του προγράμματος.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στις 10 το πρωί και οι διαθέσιμοι πόροι αναμένεται να εξαντληθούν μέσα σε ελάχιστες ώρες, όπως συνέβη και στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Για τη μεν Στερεά Ελλάδα ο προϋπολογισμός φθάνει τα 31.580.000 ευρώ, για τη δε Πελοπόννησο τα 48.000.000 ευρώ.

Η συνολική διαδικασία υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσα από το πληροφοριακό σύστημα της επίσημης διαδικτυακής πύλης του προγράμματος, https://exoikonomo2020.gov.gr

Η σύνδεση του ενδιαφερομένου γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet και μέσω διαδικασίας αυθεντικοποίησης, κατά την οποία θα πρέπει την πρώτη φορά να γίνει εγγραφή χρήστη στο πληροφοριακό σύστημα. Ακολουθούν η δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου αίτησης, η συμπλήρωση των βασικών στοιχείων χρήστη και ακινήτου, και η αποθήκευση του αρχείου.

Μεταξύ άλλων δηλώνονται τα οικονομικά στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου για το οποίο γίνεται η αίτηση και ελέγχεται εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις του προγράμματος. Επίσης, καταχωρίζονται στο πληροφοριακό σύστημα τα βασικά στοιχεία του Α’ ΠΕΑ (τα επιμέρους στοιχεία αντλούνται από το buildingcert), ώστε να γίνει ο έλεγχος / υπολογισμός του ενεργειακού στόχου. Παράλληλα, επισυνάπτονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα