Εξιχνιάστηκε στην Ιταλία υπόθεση διακίνησης μεταναστών μέσω Ελλάδας και Τουρκίας

Μοιραστειτε το

Ιταλοί αστυνομικοί στο Μιλάνο – φωτ. αρχείου

dreamstime.com

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, το οποίο συνεργαζόταν με εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία, εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία, η οποία έχει συλλάβει 19 άτομα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η αστυνομία έκανε δύο ετών έρευνες πριν φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Το κύκλωμα διακινούσε μετανάστες και πρόσφυγες από το Ιράκ, το Ιράν και το Πακιστάν. Κάθε ένας από τους ανθρώπους αυτούς πλήρωνε 6.000 ευρώ για να φτάσει στην Ιταλία ή ακόμη και στη Γαλλία, ενώ τους έδινε και πλαστά έγγραφα.

Η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι «συνελήφθησαν 19 άτομα για παροχή βοήθειας και διακίνηση παράνομα μεταναστών στο Μπάρι, το Μιλάνο, το Τουρίνo, μέσω μονάδων από τις Συρακούσες, το Μπάρι, την Ιμπέρια, το Τουρίνο και το Μιλάνο, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν και αστυνομικοί. Εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία βοηθούσαν τους μετανάστες στο ταξίδι τους προς τη Γαλλία και τη Βόρεια Ευρώπη».

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και 25.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές συνεργαζόμενες εγκληματικές οργανώσεις στην Τουρκία και την Ελλάδα οργάνωναν τη μεταφορά των μεταναστών με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι έρευνες της ιταλικής αστυνομίας ξεκίνησαν το 2018, έπειτα από την άφιξη 10 πλοιαρίων στη Σικελία που προέρχονταν από την Τουρκία και την Ελλάδα, αντί από τη Λιβύη, που είναι το σύνηθες. Το κύκλωμα είχε πληρώσει 800 ευρώ τους κυβερνήτες των πλοιαρίων και είχε δώσει στους μετανάστες πλαστά έγγραφα και συμβόλαια εργασίας για να μπορέσουν να πάρουν εύκολα άδεια παραμονής.

Το κόστος του ταξιδιού συνήθως πλήρωναν συγγενείς των μεταναστών με μεταφορές μετρητών ή αφήνοντας τα χρήματα σε «σημεία παράδοσης» στην Τουρκία. 

Κάποιοι από τους μετανάστες οδηγήθηκαν στα γαλλικά σύνορα μέσω Ιταλίας, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Βόρεια Ευρώπη. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ένας από αυτούς τους ανθρώπους εντοπίστηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βεντιμίλια, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...