Εξαρθρώθηκε ένοπλη πολιτοφυλακή που ετοίμαζε απαγωγή πολιτικού στις ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, παραλίγο θύμα απαγωγής από ακροδεξιά πολιτοφυλακή.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν από το Μίσιγκαν σε δεκατρείς ανθρώπους, οι οποί συνελήφθησαν καθώς φέρεται να σχεδίαζαν απαγωγή της κυβερνήτη της πολιτεία, αλλά και να επιτεθούν στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τις εισαγγελικές αρχές και το FBI και επισημαίνουν ότι η ένοπλη πολιτοφυλακή με το όνομα Wolverine Watchmen  σχεδίαζε να απαγάγει την, εκλεγμένη με τους Δημοκρατικούς, Γκρέτσεν Ούίτμερ πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Οι προσπάθειάς μας αποκάλυψαν λεπτομερή σχέδια που θα έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, κυβερνητικών αξιωματούχων και του ευρύτερου κοινού», είπε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει το κατηγορητήριο.

Αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας είχαν προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι βίαιοι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να απειλήσουν στόχους που συνδέονταν με τις εκλογές, σε μια περίοδο όπου το κλίμα στις ΗΠΑ είναι εκρηκτικό λόγω πανδημίας και πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής.

Ο Άντριου Μπερτζ, εισαγγελέας στο δυτικό τμήμα του Μίσιγκαν, είπε ότι το FBI έμαθε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι μια ομάδα ανθρώπων συζητούσε τη «βίαιη ανατροπή» της κυβέρνησης του Μίσιγκαν.

Από τους 13 συλληφθέντες, οι έξι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τα ισόβια εφόσον καταδικαστούν με κατηγορίες για απαγωγή της Ουίτμερ.
Δύο εξ αυτών ειδικά «… συζητούσαν να πυροδοτήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς για να οδηγήσουν την αστυνομία μακριά από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι (της Ουίτμερ)» και ένας εξ αυτών «επιθεώρησε το κάτω μέρος μιας γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο του Μίσιγκαν για να εντοπίσει σημεία όπου θα τοποθετούσε τα εκρηκτικά», εξήγησε ο εισαγγελέας.

«Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ότι προσπάθησαν να βρουν τις διευθύνσεις των σπιτιών μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου προκειμένου να τους στοχοθετήσουν, να διατυπώσουν απειλές για βία που στόχευε στο να υποκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο»  είπε από την πλευρά της η εισαγγελέας του Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του FBI, ένας εκ των συλληφθέντων, ο Άνταμ Φοξ είχε αναφέρει επανειλημμένως πως ήθελε να απαγάγει την Ουίτμερ πριν από τις εθνικές εκλογές. Σε ένα τηλεφώνημα τον Ιούνιο, ο Φοξ είπε ότι θα δίκαζε την Ουίτμερ για «προδοσία» αφού την είχε πάρει όμηρο.

Σε ένα βίντεο που είχε προβληθεί ζωντανά σε ιδιωτική ομάδα του Facebook, ο Φοξ αποκαλούσε την Ουίτμερ «τυραννική σκύλα», επειδή είχε περιορίσει την πρόσβαση στα γυμναστήρια λόγω του νέου κορονοϊού.

«Δεν ξέρω, αγόρια, πρέπει να κάνουμε κάτι. Συνδεθείτε με εμένα στο άλλο σύστημα επικοινωνίας, δώστε μου κάποιες ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε», λέει ο Φοξ στο βίντεο.

Σημειώνεται ότι η Δημοκρατική κυβερνήτης είχε βρεθεί στο στόχαστρο και του Ντόναλντ Τραμπ όταν προσπάθησε να επιβάλει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να γράφει στο Twitter «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ»..

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων και από τους πολέμιους της καραντίνας, ορισμένοι εκ των οποίων βαριά οπλισμένοι, είχαν διαδηλώσει πολλές φορές στο Λάνσινγκ υπέρ της επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας.

Στα τέλη Απριλίου, ένοπλοι διαδηλωτές είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν απαιτώντας τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.

Σήμερα η ίδια έβαλε στο κάδρο τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατηγορώντας τον ότι ενθαρρύνει εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως τους «άρρωστους και εξαχρειωμένους άντρες» που «προετοιμαζόντουσαν να με απαγάγουν και πιθανόν να με σκοτώσουν», αναφέροντας ως παράδειγμα την άρνηση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να καταδικάσει τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν.

«Όταν οι ηγέτες μας συναντιούνται, ενθαρρύνουν και διατηρούν σχέσεις με εγχώριους τρομοκράτες, νομιμοποιούν τις ενέργειές τους και είναι συνένοχοι», δήλωσε η Ουίτμερ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είμαστε ο ένας εχθρός του άλλου, είπε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...