Εξαντλήθηκαν οι πόροι του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα σε ένα τέταρτο – 8.000 αιτήσεις ακυρώθηκαν | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μόλις 16 λεπτά ήταν αρκετά ώστε να εξαντληθούν οι πόροι του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σπάζωντας με τον τρόπο αυτό κάθε ρεκόρ!

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε χθες στις 10:00 το πρωί και έκλεισε μόλις 16 λεπτά μετά αφήνοντας για ακόμα μία φορά χιλιάδες αιτήσεις εκτός συστήματος, καθώς σε ελάχιστα λεπτά είχαν δεσμευτεί τα 51,4 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια. Όπως αποδείχθηκε το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Μόλις μία στις τρεις αιτήσεις κατάφερε να εξασφαλίσει επιδότηση για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, ενώ δύο στις τρεις αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω εξάντλησης των κονδυλίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβλήθηκαν συνολικά 7.985 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.356. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όπως ήταν λογικό. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή εξέφρασε την αγανάκτησή του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. «Κύριε υπουργέ, σε λιγότερο από 15 λεπτά εξαντλήθηκαν οι πόροι του “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” στη Δυτική Ελλάδα! Αντε να δούμε τι θα ακούσουμε σήμερα… Οτι πήγαν όλα καλά; Αυτό που ζούμε απλά δεν υπάρχει! Δεν καταλαβαίνετε ότι μας προσβάλλετε ως μηχανικούς; Κι αφού φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνετε από λόγια, μήπως θα πρέπει κεντρικό ΤΕΕ να λάβει μέτρα; Καλά, εκεί δεν ακούει κανείς;» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα