Εν αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς του Σαββάτου στον Καρέα

Μοιραστειτε το

Το Σάββατο 26/09/2020 και ώρα 14:40 περίπου ο πυροφύλακας που βρίσκεται στον Λόφο Αράπη διαπίστωσε στην αρχή καπνό και εν συνέχεια φλόγες από την περιοχή του Καρέα και συγκεκριμένα από το τέρμα της οδού Κλεισούρας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα με όλα τα διαθέσιμα οχήματα και  προσωπικό τους.  Συνολικά ενήργησαν 5 οχήματα και 30 άτομα προσωπικό, εκ μέρους του Δήμου.

Παράλληλα ενημερωθήκαν το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Σ.Π.Α.Υ. και η Περιφέρεια Αττικής.

Η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν άμεση με οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερα, αεροσκάφη, ενώ στην καταστολή συνέδραμαν υδροφόρες από όμορους δήμους και από την Περιφέρεια. 

Παρόντες στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή ήταν ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Κώστας Αγγέλης, Κοινωνικής Προστασίας & Αλλυλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος και Άθλησης – Αθλητικών & Εκπαιδευτικών υποδομών Θύμιος Τέγος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Παρόντες επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γ.Γ.Π.Π. Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Δήμαρχοι όμορων Δήμων.

Μετά από προσπάθειες δύο περίπου ωρών από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν ζημιές στις εγκαταστάσεις του δήμου και στο ΕΚΕΜΣ.

Στον χώρο παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις τόσο της πυροσβεστικής όσο και των εθελοντών για την επιτήρηση της καμένης περιοχής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επίσης με εντολή του Δήμαρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, μετέβησαν στο σημείο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για την προληπτική εκκένωση του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων που υπάρχει στην περιοχή και για την πιθανή εκκένωση του μοναστηριού του Αγ. Γεωργίου Κουταλά, η οποία τελικά δεν χρειάστηκε.  

Ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχαριστεί όλες τις εθελοντικές ομάδες που βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα: Εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης Βύρωνα. 

Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα