Εν αναμονή για τις ανακοινώσεις για το εξιτήριο Τραμπ – Σειρά από tweets από τον πλανητάρχη

Μοιραστειτε το

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί εάν θα λάβει τελικά εξιτήριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία του για τον κορωνοϊό, την οποία θα συνεχίσει στον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση για ενδεχόμενη έξοδο του προέδρου των ΗΠΑ από το νοσοκομείο θα ληφθεί «αργότερα εντός της ημέρας», ανακοίνωσε νωρίτερα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται… με βάση αυτήν την απίστευτη πρόοδο… παραμένουμε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι θα μπορέσει να βγει σήμερα, αλλά η απόφαση δεν θα ληφθεί παρά αργότερα εντός της ημέρας», είπε.

Λευκός Οίκος: Θετική στο κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Αν και αποσύρθηκε για λίγο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε σήμερα δυναμικά στο Twitter, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

Πριν καλά καλά ξημερώσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιδόθηκε στην αποστολή σειράς τουίτ, καλώντας τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την δεύτερη δόση ρεμδεσιβίρης το Σάββατο και «σήμερα αισθάνεται καλά», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο δρ. Μπράιν Γκαριμπάλντι, μέλος της ιατρικής ομάδας του Τραμπ.

Ο θεράπων ιατρός επεσήμανε ότι ο πρόεδρος «συνεχίζει να φαίνεται και να αισθάνεται έτσι» όπως ήλπιζε το ιατρικό επιτελείο προκειμένου να λάβει εξιτήριο τη Δευτέρα και να συνεχίσει τη θεραπεία του στον Λευκό Οίκο.

Το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά είναι καλύτερα και δεν έχει πλέον πυρετό, δήλωσε εξάλλου ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed. Μετά την αιφνίδια πτώση του οξυγόνου κάτω από το 94% στον πρόεδρο χορηγήθηκε οξυγόνο.

Εντωμεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής ο Τραμπ άφησε για λίγο το ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ για να επιβιβαστεί σε ένα SUV και να προσεγγίσει πλήθος υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί και τον επευφημούσαν έξω από το νοσοκομείο. Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι όλες οι «κατάλληλες προφυλάξεις» είχαν παρθεί, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν την κίνηση του προέδρου, υποστηρίζοντας ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των πρακτόρων που τον συνόδευαν.

Εντωμεταξύ, ανώτατος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου διαμήνυσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση στα πρωτόκολλα ασφαλείας αναφορικά με τις επερχόμενες προεκλογικές ομιλίες, διαβεβαιώνοντας ότι ήδη τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σημειώνεται ότι τόσο το τεστ του δημοκρατικού υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα Τζο Μπάιντεν, όσο και το τεστ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και της συζύγου του Κάρεν Πενς βγήκαν αρνητικά.

Ύστατη προσπάθεια

Ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα κάνει μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να διασώσει την υποψηφιότητά του, με στόχο την επανεκλογή του Τραμπ.

Ο ίδιος, έχει επιδείξει ένα θετικό πρόσωπο σχετικά με την εκπροσώπηση της αντιπροεδρίας των ΗΠΑ για τους Ρεπουμπλικάνους, σε μία περίοδο ουσιαστικής αστάθειας, παρά την πίεση που δέχεται από τον Λευκό Οίκο, αλλά και πολιτικούς συμμάχους του, ώστε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον, μέχρι την πλήρη ανάρρωση του Τραμπ.

Παρά τις πιέσεις για να παραμείνει εντός της Ουάσινγκτον, οι σύμμαχοι του Πενς αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ίδιος είναι φτιαγμένος για μία στιγμή όπως αυτή, με δεδομένο το κατευναστικό ταμπεραμέντο του, την αντίληψη των κινήσεων της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και της σταθερής αφοσίωσής του, στον πρόεδρο Τραμπ.

Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Πενς παραπονέθηκαν για την απόφαση του να πετάξει προς τη άλλη άκρη των ΗΠΑ, ενώ ο αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων παραμένει στο νοσοκομείο, ενώ αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, έχουν λάβει περιορισμένες ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του.

Οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για την προστασία του αντιπροέδρου στις προεκλογικές εκστρατείες, είναι τα ίδια που απέτυχαν να προστατεύσουν τον πρόεδρο Τραμπ, από την έκθεσή του, στο νέο κορωνοϊό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...