Εντυπωσιακή η ΑΕΚ στο πρώτο της τρίποντο στο Europa League

Μοιραστειτε το

Με μια πειστική εμφάνιση που συνοδεύθηκε από πολλά γκολ, η ΑΕΚ πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον 7ο όμιλο του Europa League, επικρατώντας με 4-1 της Ζόρια Λουχάνσκ στην Ουκρανία. 

Χάρη στη νίκη της αυτή, η Ένωση διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς την ίδια στιγμή η Λέστερ επικρατούσε της Μπράγκα με 4-0.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε νωρίς το προβάδισμα, χάρη σε τέρμα του Τάνκοβιτς μόλις στο 7ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ενώ η Ένωση παρέμενε απειλητική. Έτσι, στο 34′ ο Μάνταλος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Το γκολ που πέτυχε ο Λιβάγια στο 54′ επιβεβαίωσε ότι όλα είχαν κριθεί. Ωστόσο, ο χορός των τερμάτων δεν είχε τελειώσει: στο 81′ ο Κοτσέργκιν μείωσε για τους γηπεδούχους, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Λιβάγια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι στον πάγκο του «δικεφάλου» ήταν ο Τζανλούκα Κολονέλο, λόγω ασθένειας του Μάσιμο Καρέρα. 

Οι  συνθέσεις των ομάδων:

Ζόρια (Βίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Τσίγκανικς, Κομτσενόφσκι (59΄ Φαβόροφ), Βέρνιντουμπ, Αμπού Χάνα, Ιβανισένια, Κοτσέργκιν, Καμπάεφ (59΄ Γκλάντκι), Γιουρτσένκο, Γκρόμοφ (46΄ Σαγιαντμανές), Λούνοφ (46΄ Ναζαρίνα)

ΑΕΚ (Τζανλούκα Κολονέλο): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Κρίστιτσιτς (85΄ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ (69΄ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85΄ Μπότος), Λιβάγια, Τάνκοβιτς (75΄ Ανσαριφάρντ)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

  1. Λέστερ… 9 βαθμοί
  2. Μπράγκα… 6 
  3. ΑΕΚ… 3
  4. Ζόρια… 0

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...