Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ – To Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει σε ελληνικές εγκαταστάσεις τα «γεράκια του Αιγαίου»

Μοιραστειτε το

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μεγάλη ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο μετά την Πολεμική Αεροπορία, αρχίζει να παίρνει σειρά αναβαθμίζοντας τα μέσα του ή προχωρώντας σε νέες παραγγελίες.

Τα ελικόπτερα Aegean Hawk (S-70) ή Bravo όπως είναι το παρατσούκλι τους, μετά από αρκετές χρονοβόρες διαδικασίες, μπήκαν στο πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης (Follow On Support) και χθες, Πέμπτη μεταφέρθηκε το πρώτο από αυτά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AEROSERVICES, στα Μέγαρα.

Η υποστήριξη των συνολικά 11 ελικοπτέρων SIKORSKY του ΠΝ θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένο εγχώριο επισκευαστικό φορέα (εταιρεία AEROSERVICES) μέσω πιστώσεων FMS, παράλληλα με τις δομές του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ θα περιλαμβάνει εργασίες επισκευής, επιθεωρήσεων, συντήρησης και αναβάθμισης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό, «με την ανωτέρω διαδικασία ενισχύεται σημαντικά το έργο υποστήριξης των ελικοπτέρων του ΠΝ, ενώ εξασφαλίζεται η υψηλή επιχειρησιακή διαθεσιμότητά τους καθώς και η απόκτηση τεχνογνωσίας από εγχώριους φορείς σε εξειδικευμένο επισκευαστικό έργο».

Μάλιστα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η ελληνική εταρεία που είχε αναλάβει να το φέρει εις πέρας προχωρά σε προσλήψεις τουλάχιστον 25 ατόμων κι επενδύσεις 7,8 εκατ. Κι όλα αυτά με την έγκριση της αμερικανικής Sikorsky, η οποία φαίνεται ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, όπου οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα είναι οι μόνες που θα μπορούν να αναλάβουν την συντήρηση κι υποστήριξη των ελικοπτέρων για όλη την Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν 8 μήνες καθηλωμένο, θα υποβληθεί σε τρεις επιθεωρήσεις και σε 5 εβδομάδες αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής. Πριν συμπληρώσει 6μηνο από την FMS ήδη υπάρχει ανάληψη έργου, δεδομένου ότι η αντίστοιχη που έγινε στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Ρ-3 πήρε ενάμισυ χρόνο για να τρέξει. Και σε αυτό ήταν άψογη η συνεργασία του US NAVY με την ελληνική εταιρεία.

Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα υποστήριξης των Aegean Hawk το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει – μαζί με τα ελικόπτερα Romeo που αναμένεται να αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το τέλος του 2021 σταδιακά – έναν στόλο συνολικά 18 ελικοπτέρων, ικανών στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο αλλά και σε θαλάσσιες επιχειρήσεις με προσβολή στόχων επιφανείας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...