Ενστάσεις της Ρωσικής Εκκλησίας για το Sputnik-V – Η απάντηση για τα κύτταρα από έμβρυο

Μοιραστειτε το

Κατά τη δημιουργία του εμβολίου Sputnik V, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την κυτταρική σειρά HEK 293 (ανθρώπινο εμβρυϊκό νεφρό), στην οποία αντιτίθεται η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το ίδιο όμως το εμβόλιο δεν περιέχει αυτή τη γραμμή, ανέφερε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια Βλαντίμιρ Γκούσχιν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νωρίτερα, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε αντιταχθεί στη χρήση εμβολίων, στη διάρκεια κατασκευής των οποίων χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα ανθρώπινων εμβρύων. Αυτή είναι, πρώτη απ’ όλες, η κυτταρική σειρά HEK 293, η οποία πάρθηκε το 1973 από ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρά.

Όπως εξήγησε στο RIA Novosti το Πατριαρχείο της Μόσχας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει επίσημη θέση για τέτοια εμβόλια, επομένως η Εκκλησία βασίζεται στα «βασικά στοιχεία της κοινωνικής έννοιας», η οποία λέει ότι «οποιαδήποτε χρήση αμβλώσιμων ιστών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής εμβολιασμών, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ηθικής άποψης».

«Έχουμε μια γραμμή που απομονώθηκε από ανθρώπινα κύτταρα το 1973. Προκειμένου να παράγουν σωματίδια αδενοϊού, αυτά τα κύτταρα αναπτύσσονται», δήλωσε ο Γκούσχιν σε μια στρογγυλή τράπεζα για το εμβόλιο  Sputnik V, που διοργανώθηκε από μουσουλμάνους.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι το ίδιο το εμβόλιο δεν περιέχει αυτήν την κυτταρική σειρά. Με τη βοήθεια του χρωματογραφικού καθαρισμού, το ιικό σωματίδιο απαλλάσσει τα ίχνη του ανθρώπινου κυττάρου, εξήγησε ο επιστήμονας. «Επιπλέον, τα ρυθμιστικά συστήματα χρησιμοποιούνται για έξαψη έτσι ώστε να μην μένει τίποτα εκεί»,  υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Γκούσχιν. Τέλος, ο Ρώσος επιστήμονας αποκάλυψε πως εδώ και δυο βδομάδες το Ινστιτούτο έχει απαντήσει γραπτώς για τον τρόπο παρασκευής του εμβολίου σε αίτημα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...