Ενοχλημένη η Αθήνα από τον Ελπιδοφόρο – Όλα ανοικτά για την ξενάγηση Μητσοτάκη στο Grand Zero

Μοιραστειτε το

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό, να μην επισκεφτεί το «Ground Zero» o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αινιγματική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου όταν ρωτήθηκε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην επισκεφτεί το Ground Zero o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη φιέστα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στο «Τουρκικό Σπίτι» και των αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αυτό θα το δούμε», κάτι που αφήνει ανοιχτό παράθυρο για ματαίωση της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ground Zero.

Είναι ενδεικτικό πως όταν ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη φιέστα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στο «Τουρκικό Σπίτι» και κατά πόσο ενοχλήθηκε η Αθήνα δήλωσε. «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της». Και προσέθεσε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση».

Ερωτώμενος δε για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Σημειώνεται πως η παρουσία του ιεράρχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Το sigmalive.com ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής “ευλόγησε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας”, ενώ σύμφωνα το hellasjournal.com, σε άρθρο του με τίτλο “Η Ομογένεια “κοχλάζει” με τον απαράδεκτο Ελπιδοφόρο: “Ευλόγησε” τον Ερντογάν, φωτογραφήθηκε με τον Τατάρ”, αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος “απέρριψε όλες τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου”.

Την δυσαρέσκειά της για την εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η Αρμενική Οργάνωση ANCA. «Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) -και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους- ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ρόδο: Η 31χρονη φοβόταν «θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»-Την παρακολουθούσε ο 40χρονος

Πηγή Δεβετζή: Με παρενόχλησε σεξουαλικά παράγοντας του αθλητισμού – «Κατέβασε το παντελόνι του και…»

Βέροια: Κάθισε σε πεζούλι να ξεκουραστεί και σκοτώθηκε

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...