Ενισχύουν τώρα το ΕΣΥ μετά την κατακραυγή

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Έπειτα από την έντονη κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση για την ανάγκη άμεσης ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπέγραψε σήμερα την προκήρυξη 939 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων για το ΕΣΥ.

Η προκήρυξη αυτή έρχεται περίπου ένα έτος μετά τα πρώτα θετικά κρούσματα της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα κι ενώ η πανδημία καταγράφει νέα έξαρση σε πολλές περιοχές, με τη χώρα να τελεί υπό καραντίνα για περίπου 7 μήνες και με την Αττική να βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, είναι παραδεχθεί τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε ή να δημιουργήσουμε ή να “γεννήσουμε” πρόσθετους νοσηλευτές, γιατρούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους πέραν αυτών που έχουμε», 

Από τις 939 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 847 αφορούν νοσοκομεία και οι υπόλοιπες 92 Κέντρα Υγείας. Η διαδικασία των αιτήσεων ξεκινά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες έως και την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Ειδικά για τα νοσοκομεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, προτεραιότητα δόθηκε σε κρίσιμες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων (σε παρένθεση ο αριθμός των προκηρυχθεισών θέσεων): Ακτινολογίας (48), Αναισθησιολογίας (97), Εσωτερικής Παθολογίας (17), Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (104), Παιδιατρικής (31), Πνευμονολογίας (74), Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (76).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...