Ενισχύεται το σενάριο της παράτασης του lockdown – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ενισχύεται το σενάριο της παράτασης του lockdown, παρά την ελάττωση των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, καθώς η ουσιαστική μείωση της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ και του αριθμού των θανάτων, αναμένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, όπως γνωστοποίησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Δευτέρας.

Δεν είναι τυχαία εξάλλου η έκκληση τόσο της Βάνας Παπαευαγγέλου όσο και του Νίκου Χαρδαλιά στους εορτάζοντες αυτής της περιόδου, ότι επισκέψεις και κεράσματα… αναβάλλονται για του χρόνου και ότι τις ευχές, θα τις κάνουμε τηλεφωνικά.

Τόσο η Βάνα Παπαευαγγέλου όσο και ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσαν ότι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μειώνονται, γεγονός που αποτελεί μία αχτίδα αισιοδοξίας, ωστόσο αυτή δεν φαίνεται πως είναι αρκετή, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την άρση των περιοριστικών μέτρων στις 7 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, θα έλεγε πολλούς μήνες μπροστά μας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Επιτροπή μας συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο ενημερώνεται σε τακτική βάση κάθε εβδομάδα για τα επιδημιολογικά δεδομένα εκτιμώντας διάφορους δείκτες και παραμέτρους. Η επιτροπή μας εκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα θα συζητήσει και θα εισηγηθεί προτάσεις για τυχόν άρση κάποιων μέτρων του lockdown. Η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα πανελλαδικά που ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και η πίεση των ΜΕΘ αποτελούν τα σημαντικότερα κριτήρια για τις αποφάσεις μας. Η συμπεριφορά όλων μας τις επόμενες εβδομάδες θα καθορίσει την τύχη μας», είπε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι «τα ενεργά κρούσματα τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, περίπου στα επίπεδα των αρχών Νοεμβρίου». Υψηλή είναι η επιβάρυνση και στα βόρεια της χώρας, πρόσθεσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Πιερία, τη Δράμα, τις Σέρρες και την Πέλλα και προειδοποίησε πως υπάρχει επιμονή του επιδημικού φορτίου στη δυτική Ελλάδα.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα