Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson  | newsbreak

Μοιραστειτε το

To εμβόλιο κατά του Covid-19 που ανέπτυξε η Johnson & Johnson και χορηγείται σε μία μόνο δόση είναι αποτελεσματικό κατά 72% στην αποτροπή μέτριων έως σοβαρών συμπτωμάτων του Covid-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μεγάλης κλίμακας, που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ηπείρους.

Ειδικότερα το μονοδοσικό εμβόλιό της έχει σε γενική κλίμακα αποτελεσματικότητα 66% κατά του Covid-19, ενώ στις ΗΠΑ η αποτελεσματικότητά του ανεβαίνει στο 72%. Στις κλινικές δοκιμές επί 44.000 εθελοντών το επίπεδο προστασίας από του Covid-19 κατά μέτριας ή σοβαρής μορφής της νόσου ήταν 66% στη Λατινική Αμερική και μόνο 57% στη Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται σε κυκλοφορία ένα ανησυχητικό στέλεχος του ιού.

Ο βασικός στόχος της έρευνας της J&J ήταν η πρόληψη μέτριας έως σοβαρής μορφής νόσου και το εμβόλιο έδειξε 85% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρής νόσου και νοσηλείας σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όπως επίσης κατά πολλών παραλλαγών του ιού 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα υψηλή αποτελεσματικότητα, που φτάνει το 89,3%, έχει το εμβόλιο κατά του Covid-19 που ανέπτυξε η Novavax, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας. Η εκτίμηση προέκυψε από τα στοιχεία της τρίτης και τελευταίας φάσης των κλινικών δοκιμών σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους που διεξήγαγαν ερευνητές της εταιρίας.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα