Ενημερωτικό σημείωμα Ευαγγελίας Λιακούλη, για την επαίσχυντη τροπολογία

Μοιραστειτε το

«Η εναγώνια προσπάθεια της Κυβέρνησης, να μας πείσει ότι η «τροπολογία – πλυντήριο»  με την οποία παραγράφει ακόμη και κακουργήματα αυτοδιοικητικών σε βάθος χρόνων, είναι μια… παρανόηση, διότι εμείς δεν …καταλάβαμε καλά, πέφτει στο κενό, από την ίδια τη  δήλωσή της,  ότι θα αποσύρει τελικά αυτή την τροπολογία, την επόμενη εβδομάδα.

Αφού επιστρατεύτηκαν ψεύδη για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, αφού επιχειρήθηκε η αλλοίωση του περιεχομένου της τροπολογίας , αφού επιτέθηκαν με σφοδρότητα- αμυνόμενοι,   η αλήθεια αναδείχθηκε: η τροπολογία της ντροπής, δεν άντεξε στη γενική κατακραυγή, ακόμη και προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ,  που ξεσηκώθηκαν με το επαίσχυντο περιεχόμενό της.

 Πριν ψελλίσουν τη λέξη «αποσύρεται», οι εμπνευστές της ισχυρίστηκαν ότι  η τροπολογία αφορά μόνο «εγκεκριμένες δαπάνες».

Προφανώς τέτοιες δαπάνες θα αφορούσε! Δεν υπάρχουν «μη εγκεκριμένες δαπάνες»!. Για να εκταμιευθεί ένα ποσό ως δαπάνη πρέπει να υπάρχει έγκριση. Αν δεν υπάρχει έγκριση τότε δεν λέγεται «δαπάνη», αλλά κατάχρηση, κλοπή, υπεξαίρεση …

 

Κουβέντα όμως δεν είπαν, γιατί  ένα τόσο σοβαρό θέμα ήρθε ως βουλευτική τροπολογία, χωρίς καμία διαβούλευση, καμία επιστημονική γνωμάτευση, καμία κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο.

Αν δεν είχε η Κυβέρνηση  να κρύψει κάτι, τελικώς γιατί έκρυψε ;

Πάρτι …έκπληξης ήταν –  ή ήδη προσυμφωνημένο πάρτι …άφεσης;

 Κουβέντα δεν είπαν,  γιατί ξεπλένουν ό,τι αξιόποινο κι αν έχει γίνει από την αρχή του ..κράτους, μέχρι τον Ιούλιο 2019;

Γιατί από την αρχή του ..κράτους και γιατί ειδικά μέχρι τον Ιούλιο 2019;

 Κουβέντα δεν ακούσαμε όμως ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερψήφισε την τροπολογία! Το χρονικό εύρος της διάταξης που φτάνει στον Ιούλιο 2017,  προφανώς τον αφορά !

 Όλα τα αναπάντητα γιατί , ενοχοποιούν απόλυτα την Κυβέρνηση και την κυνική επιλογή της, με μονοκονδυλιά να διαγράψει  ακόμη και κακουργήματα

 Για να είμαστε λοιπόν σοβαροί:

Πολλές φορές ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια,  άδικα και ενώ προσπαθούν μόνο να κάνουν τη δουλειά τους, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Αυτούς οφείλει το νομοθετικό σώμα να τους υπερασπιστεί και να απαλλάξει και τη δικαιοσύνη από ένα φορτίο φαιδρών υποθέσεων .

 Η υπεράσπισή τους, όμως, μπορεί να γίνει μόνο αν οι ευσυνείδητοι αυτοδιοικητικοί , διαχωριστούν από τους καταχραστές. Με αδιαφανή τρόπο και με σωρηδόν άρσεις του αξιοποίνου, που πηγαίνουν σε βάθος χρόνου, αδικούνται οι έντιμοι και ακέραιοι Άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση στον τόπο τους.

Ποια σχέση έχουν αυτοί, με αυτούς που ήδη είναι κατηγορούμενοι για εκατομμύρια ευρώ κατάχρησης των ταμείων τους ;   

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υπόσχεση της Κυβέρνησης ότι θα αποσύρει την τροπολογία της ντροπής,  επισημαίνουμε ότι στενά θα επεξεργαστούμε  τη νέα μορφή της και κυρίως την ισχύ αυτής που ήδη ψηφίστηκε και η οποία , ως ευμενέστερη διάταξη νόμου , ίσως επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί στην εκδίκαση τρεχουσών υποθέσεων, ακόμα κι αν αύριο καταργηθεί.

 Με αυτό τον τρόπο όμως,  το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα  – του ξεπλύματος – έχει ήδη επέλθει, ακόμα κι αν αποσυρθεί η διάταξη.

Κουβέντα δεν ακούμε, ούτε γι’ αυτό!

Κι αυτό είναι πολύ σοβαρό!»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα