Εναπόθεση των ελπίδων στους εμβολιασμούς

Μοιραστειτε το

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με την πανδημία να μην δείχνει ισχυρά σημάδια υποχώρησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έλευση του εμβολίου υποστηρίζοντας πως η πορεία της υγειονομικής κρίσης «βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το πόσο γρήγορος και το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός». Ο πρωθυπουργός, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., εναπόθεσε τις ελπίδες του στα εμβόλια λέγοντας πως «είμαστε πια αρκετά σίγουροι ότι μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020».

Στη συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός του 2021 «έχει σημαντικές εφεδρείες, ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και για το πρώτο διάστημα του 2021, όπου γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αυτά θα είναι ακόμα δύσκολα» και πως «εκ των πραγμάτων έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες» κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Σχετικά με το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο χαρακτήρισε «πρώτης επιχειρησιακής προτεραιότητας για το 2021», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Έχω ζητήσει από το Διοικητή του ΕΦΚΑ ένα επιχειρησιακό σχέδιο για το πώς μπορούμε να προσθέσουμε δυνάμεις αυτή τη στιγμή στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων με έμπειρους ανθρώπους τους οποίους θα ψάξουμε να τους βρούμε, όπου υπάρχουν αυτοί διαθέσιμοι, έτσι ώστε να εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατόν το στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση και θα τύχει της προσωπικής μου φροντίδας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...