Εναλλακτικό σχέδιο για τον εμβολιασμού των άνω των 65 σκέφτεται η Γερμανία

Μοιραστειτε το

Σύγχυση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στους ηλικιωμένους, παρά τις διαψεύσεις. Εν αναμονή της απόφασης για την έγκριση του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στα τέλη της εβδομάδας, το Βερολίνο αναδιοργανώνεται.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σχεδιασμό η πρώτη ομάδα εμβολιασμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 80, αλλά οι φόβοι – όπως όλα δείχνουν- ότι το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί και να μην είναι τόσο αποτελεσματικό για τις ηλικίες άνω των 65, το πλάνο ξαναγράφεται.

Ετσι, όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel, εάν ο ΕΜΑ εγκρίνει το εμβόλιο για τις ηλικίες κάτω των 65, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν θα είναι έτοιμος να αναδιοργανώσει τις προτεραιότητες για να να ανοίξει το πρόγραμμα για τις νεώτερες ηλικίες. Το Σάββατο, μια ημέρα μετά την αναμενόμενη απόφαση από τον ΕΜΑ, ο Σπαν θα έχει σύσκεψη με τα κρατίδια με στόχο να ετοιμαστεί ένα «φυλλάδιο οδηγιών» προς τις αρχές υγείας των κρατιδίων

«Διαφορετικά εμβόλια θα πάνε σε διαφορετικές κατηγορίες ατόμων» είπε ο Σπαν μιλώντας στο δίκτυο RTL, «θα δούμε προσεκτικά τις συστάσεις  των αρμόδιων αρχών και των υγειονομικών υπηρεσιών».

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με την ηλικία, για αυτό είναι λογικό να χορηγηθούν διαφορετικά ενεργά συστατικά, είπε ο Σπαν, επομένως «θα δούμε και από τεχνικής απόψεως ποιο εμβόλιο θα χορηγηθεί σε ποιους».

Χθες μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία μετέδωσαν πληροφορίες για ανησυχίες που υπάρχουν γύρω από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, την ώρα που η φαρμακευτική βρίσκεται και στο στόχαστρο της Κομισιόν και των κρατών μελών για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του φαρμάκου. Η ίδια η εταιρεία υποστήριξε πάλι ότι το εμβόλιό της είναι εξ ίσου αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες, παραπέμποντας στα δεδομένα των δοκιμών που είχαν δημοσιοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Ωστόσο οι αμφιβολίες παραμένουν, καθώς ο αριθμός των άνω των 55 που μετείχε στις κλινικές δομικές ήταν πολύ μικρός και αμφιβολίες υπήρχαν από το περασμένο φθινόπωρο . Αυτό που είχε γίνει γνωστό ήταν ότι η φαρμακευτική θα έκανε περαιτέρω δοκιμές για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματά της, ωστόσο τέτοιες δοκιμές δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...