Ενήμερη από καιρό η αστυνομία του Νάσβιλ για τον άνδρα που κατασκεύαζε βόμβες

Μοιραστειτε το

Πάει πάνω από ένας χρόνος από τότε που η σύντροφος του Άντονι Γουόρνερ, του άνδρα που κρύβεται πίσω από την πρόσφατη έκρηξη που συγκλόνισε το Νάσβιλ, είχε ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος κατασκεύαζε βόμβες.

Σύμφωνα με το Associated Press, η φίλη του δράστη είχε πει πως ο Γουόρνερ κατασκεύαζε βόμβες μέσα στο τροχόσπιτο του, που το είχε παρκαρισμένο στο σπίτι του.

Αστυνομικοί είχαν κληθεί στο σπίτι της Πάμελα Πέρι, στο Νάσβιλ, στις 21 Αυγούστου 2019, έπειτα από αναφορά από τον δικηγόρο της ότι απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ στεκόταν στο μπροστινό μπαλκόνι του σπιτιού της με πυρομαχικά, αναφέρει ανακοίνωση του μητροπολιτικού αστυνομικού τμήματος του Νάσβιλ.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της Πέρι, η αστυνομία είπε ότι είχε δύο άδεια πιστόλια δίπλα της στη βεράντα. Τους είπε ότι τα όπλα ανήκαν στον «Tony Warner», σύμφωνα με την αστυνομία, και ότι δεν τα ήθελε πλέον στο σπίτι. Η 62χρονη τότε Πέρι μεταφέρθηκε στη συνέχεια για ψυχολογική εκτίμηση.

Ο δικηγόρος Ρέιμοντ Θροκμόρτον είπε στην «The Tennessean» ότι η Πέρι φοβόταν για την ασφάλειά της και πίστευε ότι ο Γουόρνερ μπορεί να την βλάψει. Ο δικηγόρος βρισκόταν επίσης στη σκηνή εκείνη την ημέρα, και είπε στους αστυνομικούς ότι ο Γουόρνερ «συχνά μιλά για τον στρατό και την κατασκευή βομβών», ανέφερε η έκθεση της αστυνομίας. Ο Γουόρνερ «ξέρει τι κάνει και είναι ικανός να κατασκευάσει βόμβα», είπε ο δικηγόρος στους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, η αστυνομία πήγε στο σπίτι του Γουόρνερ, που βρίσκεται περίπου 2,4 χιλιόμετρα από το σπίτι της Πέρι, αλλά δεν απάντησε στην πόρτα όταν χτύπησαν αρκετές φορές. Είδαν το τροχόσπιτο στην πίσω αυλή, ανέφερε η έκθεση, αλλά η αυλή ήταν περιφραγμένη και οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να δουν μέσα στο όχημα.

Η έκθεση της αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι υπήρχαν «αρκετές κάμερες ασφαλείας και καλώδια συνδεδεμένα με μια πινακίδα συναγερμού στην μπροστινή πόρτα» του σπιτιού.  «Δεν είδαν στοιχεία για έγκλημα και δεν είχαν καμία εξουσία να εισέλθουν στο σπίτι του ή σε περιφραγμένη περιουσία», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι δεν είχε καμιά άλλη πληροφορία για τον Γουόρνερ μετά τον Αύγουστο του 2019. Η μοναδική μέχρι τώρα σύλληψη του δράστη είχε γίνει το 1978 για μαριχουάνα.

Το τροχόσπιτο του Γουόρνερ εξερράγη τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανήμερα των Χριστουγέννων, λεπτά αφότου η αστυνομία, που είχε σπεύσει στο σημείο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς, το εντόπισε και άκουσε μουσική και ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που προερχόταν από το όχημα και προειδοποιούσε για βόμβα. Αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους από την περιοχή, με τον Γουόρνερ να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που είναι γνωστό πως πέθανε στην έκρηξη.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις στο Νάσβιλ, τη μεγαλύτερη πόλη του Τενεσί.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...