Εμπρηστικός ο Τσαβούσογλου: “Η Τουρκία ενεργεί με το πνεύμα του 1974” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του στην τουρκική εθνοσυνέλευση πρόσθεσε ότι η Τουρκία ενεργεί με το πνεύμα της εισβολής στην Κύπρο!

“Κανείς δεν μπορεί να πετύχει τίποτα λυγίζοντας το χέρι της Τουρκίας. Ίσα ίσα, εμείς αλλάζουμε τη ρότα στην Ανατολική Μεσόγειο, εμείς λυγίζουμε τα χέρια που κινούνται εναντίον μας”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Είπε ακόμη ότι η Τουρκία ενεργεί με το πνεύμα του 1974.

Σε ομιλία του για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία δεν έμεινε θεατής σε μια περίοδο που ο κόσμος αλλάζει ριζικά, προσθέτοντας ότι ακολουθεί μια ενεργή εξωτερική πολιτική. “Σήμερα εάν χωρίς την Τουρκία ή παρά την Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν βήματα στα θέματα της  Συρίας, της Λιβύης, της Ανατολικής Μεσογείου, του Καυκάσου, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, αυτό οφείλεται στην ενεργή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι “δεν περιμένουμε από όλους να μας αγαπήσουν αλλά περιμένουμε να σεβαστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι πλέον παγκόσμιος παίκτης, όλοι θα μάθουν να τον σέβονται”.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως “εάν εμείς μείνουμε σιωπηλοί στις εξελίξεις, θεατές, θα αναγκαστούμε να ακολουθήσουμε το παιχνίδι που έστησαν άλλοι. Ως Τουρκία εάν χρειαστεί στήνουμε παιχνίδι αλλά και όταν έρθει η ώρα καταστρέφουμε τα παιχνίδια που στήθηκαν ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δυνατοί και να γράψουμε τη δική μας ιστορία”.

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε πως με τον δυναμισμό που έφερε το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης έμαθαν να χρησιμοποιούν το πεδίο της δράσης μαζί με το τραπέζι διαπραγματεύσεων αρμονικά. “Η διπλωματία είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Πάντοτε η επιθυμία μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα με διαπραγματεύσεις και στο πλαίσιο της αρχής του win win (όλοι κερδίζουν) αλλά όπου η διπλωματία είναι ανεπαρκής δείχνοντας μπόι και παρουσία στο πεδίο της δράσης επιβάλλουμε και πάλι διπλωματία και ειρηνική λύση. Δεν κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο πεδίο της δράσης για να μείνουμε στο τραπέζι αλλά διασφαλίζουμε την επιστροφή όλων στο τραπέζι επιδεικνύοντας τη δύναμή μας και στο πεδίο της δράσης όταν το τραπέζι δεν λειτουργεί και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Διαφορετικά τα προβλήματα θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο κι εμείς θα φτάσουμε σε σημείο που να μην μπορούμε να τα λύσουμε”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα