Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: «Οι εκπτώσεις τελευταία σανίδα σωτηρίας»

Μοιραστειτε το

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του Πειραιά, η παράταση αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου «επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας».

Χθες, Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του lockdown, με κλειστά καταστήματα και περιορισμούς στη μετακίνηση μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει των αποφάσεων της, εκτιμώντας ότι «είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά τους επόμενους μήνες με λύσεις ακορντεόν ή ανακοινώσεις ανά εβδομάδα». Μάλιστα, προσκαλεί σε διάλογο ειδικούς της υγείας προκειμένου να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμόριο παραμένει κλειστό εδώ και δύο μήνες σε ολόκληρη τη χώρα και συγκεκριμένα από τις 7 Νοεμβρίου του 2020.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά:

«Για μια ακόμη φορά, προκρίνονται άλλοι κλάδοι οικονομικής ή κοινωνικής δραστηριότητας και το εμπόριο παραμένει ο «φτωχός συγγενής», παρά το γεγονός ότι έχει επιδείξει τον απόλυτο σεβασμό σε όλους τους κανόνες της δημόσιας υγείας.

Επιμένουμε στην πρότασή μας για άμεσο άνοιγμα της αγοράς με τη μορφή του click away, όπως απόλυτα συντεταγμένα λειτούργησε την περίοδο των γιορτών και ζητούμε για μια ακόμη φορά να μπει ένα πλάνο λειτουργίας της αγοράς τους επόμενους μήνες με την δυνατότητα υποδοχής των πελατών, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες με ραντεβού.

Είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά τους επόμενους μήνες με λύσεις ακορντεόν ή ανακοινώσεις ανά εβδομάδα.

Δεν έχουν μείνει πλέον περιθώρια αντοχής. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί μια τελευταία σανίδα σωτηρίας για την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Ας μην χρονοτριβεί άλλο η κυβέρνηση. Ας καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι ειδικοί της υγείας και της αγοράς, ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες ρεαλιστικές λύσεις επιβίωσης των επιχειρήσεων σε εναρμόνιση με τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...