Εμβόλιο Covid-19 : Η AstraZeneca πρώτη εταιρεία που δημοσιεύει αποτελέσματα Φάσης 3 | in.gr

Μοιραστειτε το

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca πραγματοποίησαν την Τρίτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου προκειμένου να αναγγείλουν τη δημοσίευση συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων τριών κλινικών δοκιμών φάσης 3 του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2.

Στη συνέντευξη τύπου, στην οποία ήταν προσκεκλημένο ΤΟ ΒΗΜΑ, συμμετείχαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Sarah Gilbert και Andrew Pollard, ενώ την Astra Zeneca εκπροσώπησαν οι Mene Pangalos  και Pascal Soriot

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet, από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει αποτελεσματικότητα της τάξεως του 70,4%. Η αποτελεσματικότητα υπολογίστηκε με βάση δεδομένα από 11.636 εθελοντές από τη Βρετανία και τη Βραζιλία. Κομβικής σημασίας θεωρείται το γεγονός ότι μεταξύ των εμβολιασθέντων δεν παρατηρήθηκε σοβαρή νόσος ούτε ανάγκη νοσηλείας.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, χωρίς όμως να δοθούν στη δημοσιότητα τα δεδομένα, η ενδιάμεση ανάλυση αφορούσε εθελοντές οι οποίοι έλαβαν είτε τις δύο στάνταρ δόσεις του εμβολίου (οπότε η αποτελεσματικότητα ήταν 62,1%) ή χαμηλή δόση ακολουθούμενη από στάνταρ δόση (οπότε η αποτελεσματικότητα ανήλθε στο 90%).

Ως προς την ασφάλεια, μόνο τρία από τα 175 περιστατικά  που αναφέρθηκαν θεωρήθηκαν σοβαρά, ένα εκ των οποίων αφορά υψηλό πυρετό.

Δεν αναφέρθηκαν περιστατικά σοβαρής νόσου ή νοσηλείας μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο, ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτό προλαμβάνει και ασυμπτωματική νόσο.

Περισσότερα σε λίγο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author: Ιωάννα Α. Σουφλέρη

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...