Εμβόλιο AstraZeneca: Προστασία άνω του 70% από την πρώτη δόση

Μοιραστειτε το

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Αυξημένη αποτελεσματικότητα με μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ δόσεων, προστασία πάνω από 70% από την 1η κιόλας δόση και πρώτη ένδειξη μείωσης της μετάδοσης ασθενειών έως 67% ανακοινώθηκαν σε έκτακτη διεθνή δημοσιογραφική ενημέρωση για το εμβόλιο της AstraZeneca που αναμένεται να έρθει και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση των κλινικών δοκιμών Φάσης III από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» επιβεβαίωσε ότι το COVID-19 Vaccine της AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19, χωρίς σοβαρές περιπτώσεις και χωρίς νοσηλεία, περισσότερα από 22 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν αποτελεσματικότητα εμβολίου 76% (CI: 59% έως 86%) μετά την πρώτη δόση, ενώ η προστασία διατηρήθηκε στη δεύτερη δόση. Με μεσοδιάστημα 12 εβδομάδων ή περισσότερο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξήθηκε σε 82% (CI: 63%, 92%).

Η ανάλυση έδειξε επίσης τη δυνατότητα για το εμβόλιο να μειώσει την ασυμπτωματική μετάδοση του ιού, βάσει εβδομαδιαίων επιχρισμάτων που ελήφθησαν από εθελοντές στη δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι θετικές μετρήσεις PCR μειώθηκαν κατά 67% (CI: 49%, 78%) μετά από μία εφάπαξ δόση, και 50% (CI: 38% έως 59%) μετά το σχήμα δύο δόσεων, υποστηρίζοντας μια σημαντική επίδραση στη μετάδοση του ιού.

Η κύρια ανάλυση για την αποτελεσματικότητα βασίστηκε σε 17.177 συμμετέχοντες που συγκέντρωσαν 332 συμπτωματικά περιστατικά από τις δοκιμές Φάσης III Ηνωμένο Βασίλειο (COV002), Βραζιλία (COV003) και Νότια Αφρική (COV005) με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, άλλες 201 περιπτώσεις από ό, τι αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον Sir Mene Pangalos, εκτελεστικό αντιπρόεδρο Ε & Α της BioPharmaceuticals, αυτή η κύρια ανάλυση επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες και κρατά τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο. Επιπλέον, η επέκταση του διαστήματος δοσολογίας όχι μόνο ενισχύει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αλλά επιτρέπει επίσης σε περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν εκ των προτέρων. «Μαζί με τα νέα ευρήματα σχετικά με τη μειωμένη μετάδοση, πιστεύουμε ότι αυτό το εμβόλιο θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στην πανδημία» τόνισε.

Ενώ, ο καθηγητής Andrew Pollard, επικεφαλής ερευνητής της δοκιμής εμβολίων της Οξφόρδης και συν-συγγραφέας της εφημερίδας, επεσήμανε ότι αυτά τα νέα δεδομένα παρέχουν μια σημαντική επαλήθευση των ενδιάμεσων δεδομένων που βοήθησαν τις ρυθμιστικές αρχές όπως το MHRA στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού σε όλο τον κόσμο για τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο.

Τα δεδομένα θα συνεχίσουν να αναλύονται και να κοινοποιούνται σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να υποστηρίξουν τις τρέχουσες κυλιόμενες κριτικές τους για παροχή έκτακτης ανάγκης ή υπό όρους έγκριση κατά τη διάρκεια της κρίσης υγείας. Η AstraZeneca αναζητά επίσης καταχώριση έκτακτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για μια ταχεία πορεία προς τη διαθεσιμότητα εμβολίων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Το εμβόλιο μπορεί να αποθηκευτεί, να μεταφερθεί και να αντιμετωπιστεί σε κανονικές συνθήκες ψύξης (δύο-οκτώ βαθμοί Κελσίου / 36-46 βαθμούς Φαρενάιτ) για τουλάχιστον έξι μήνες και να χορηγηθεί εντός των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών.

Η AstraZeneca συνεχίζει να συνεργάζεται με κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσει ευρεία και δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο χωρίς κέρδος καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...