Εμβόλιο κορωνοϊός: Η Μόσχα σκοπεύει να εμβολιάσει επτά εκατ. ανθρώπους

Μοιραστειτε το

Η Μόσχα θέλει να εμβολιάσει έως επτά εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν, την ώρα που η Ρωσία κατέγραψε σήμερα άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ στα νέα κρούσματα Covid-19.

Η Μόσχα άρχισε να διανέμει το εμβόλιο Sputnik V κατά της COVID-19 σε 70 κλινικές χθες, για να διατεθεί στις ομάδες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ιό.

«Ως προοπτική, πρέπει να εμβολιάσουμε έξι με επτά εκατομμύρια ανθρώπους», είπε ο Σομπιάνιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 29.039 κρούσματα σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 2.460.770 από την αρχή της πανδημίας, ενώ το σύνολο των νεκρών να βρίσκεται πλέον στους 43.141.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει δύο εμβόλια κατά του κορωνοϊού, το Sputnik V και ένα ακόμη το οποίο αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας. Η τρίτη φάση των δοκιμών και των δύο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επιστήμονες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία εργάστηκε η Ρωσία, δίνοντας έγκριση για τα εμβόλια και ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς προτού ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των δοκιμών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Το εμβόλιο Sputnik V χορηγείται σε δύο δόσεις, που απέχουν 21 ημέρες η μία από την άλλη.

Η Μόσχα έκλεισε στα τέλη Μαρτίου όλους τους δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των πάρκων και των καφέ, προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο οι περιορισμοί χαλάρωσαν στα μέσα Ιουνίου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...