Εμβόλιο κορωνοϊός – Γερμανία: Πριν την «ανοσία της αγέλης» η άρση μέτρων περιορισμού

Μοιραστειτε το

Προκειμένου η Γερμανία να αποκτήσει τη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» απέναντι στον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του 2021, θα πρέπει να εμβολιάζονται καθημερινά 180.000 πολίτες, εκτιμά ο οικονομολόγος υγείας, Άξελ Όλαφ Κερν.

«Με τον ρυθμό αυτό των εμβολιασμών, δηλαδή των 180.000 καθημερινά, θα μπορούσε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και να επιτευχθεί έτσι η ανοσία της αγέλης», δήλωσε ο Κερν στην ελβετική ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «Watson».

Ο καθηγητής Οικονομικών (της) Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ράβεσμπουργκ-Βαϊνγκάρτεν εκτιμά ότι το κόστος του εμβολιασμού για ολόκληρο τον γερμανικό πληθυσμό θα ανέλθει με τα σημερινά δεδομένα σε συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με την πρόταση πολιτικών των κομμάτων της Αριστεράς (Die Linke) και των Φιλελευθέρων (FDP) να επιταχυνθεί η παραγωγή εμβολίων με τη χορήγηση αδειών και σε άλλους κατασκευαστές (πλην της BioNtech), ο Kερν είπε ότι «πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί ποιες εταιρείες διαθέτουν την τεχνογνωσία για την παραγωγή του εμβολίου mRNA».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χορήγηση της άδειας θα είναι προς το συμφέρον της αρχικής εταιρείας παραγωγής του εμβολίου (BioNTech). «Κατά βάσιν η αρχική εταιρεία θα πρέπει να ενδιαφέρεται να επεκτείνει την παραγωγή μέσω αδειοδότησης εάν δεν μπορεί να παραγάγει η ίδια την απαιτούμενη ποσότητα εμβολίου», πρόσθεσε.

Σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορούν να αρθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ο εμπειρογνώμονας ήταν σχετικά αισιόδοξος:

«Οι περιορισμοί στις ελευθερίες θα πρέπει να μπορούν να αρθούν πολύ γρήγορα εάν εμβολιαστούν οι ομάδες κινδύνου. Ωστόσο, οι προφυλάξεις υγιεινής πρέπει να διατηρηθούν», τόνισε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...