Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι ισχύει για τις εγκύους

Μοιραστειτε το

Στο ευαίσθητο θέμα της εγκυμοσύνης και το ζήτημα των εμβολιασμών, το οποίο κατά την περίοδο της πανδημίας, απασχολεί σημαντική μερίδα του πληθυσμού, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελούσε ανέκαθεν ζήτημα που αντιμετωπιζόταν με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τις έρευνες των εμβολίων.

Διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο κατά της COVID φαίνεται ότι είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε επιβάρυνση στην έγκυο ή το κύημα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως στο συγκεκριμένο εμβόλιο δεν περιλαμβάνονται οι δοκιμές σε εγκύους, γι’ αυτό τον λόγο συνέστησε να μην γίνεται κατά τη διάρκεια της κύησης.

Στην περίπτωση που το εμβόλιο γίνει σε γυναίκα η οποία είναι έγκυος σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται διακοπή της κύησης. Αν έχει γίνει η πρώτη δόση, τότε η δεύτερη μπορεί να προγραμματιστεί μετά την κύηση.

Επίσης, μετά τον εμβολιασμό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε διάστημα ο προγραμματισμός μίας εγκυμοσύνης.

Η ίδια ζήτησε να ζυγίσει κανείς τον κίνδυνο από την ίδια τη λοίμωξη, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και για έγκυο και για κύημα.

Η κ. Θεοδωρίδου χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προόδου για τους εμβολιασμούς το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς για τα άτομα άνω των 85 ετών, η οποία είναι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού.

Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες και επιταχύνει, ανέφερε χαρακτηριστικά, προτρέποντας να είμαστε αισιόδοξοι και να χαρούμε αυτό το ταξίδι.

Ο στόχος μας είναι τα άτομα με πολύ αυξημένο κίνδυνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο να έχουν εμβολιαστεί, σημείωσε τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...