Εμβόλιο κορονοϊού: Αχτίδα ελπίδας! Η Johnson & Johnson ξεκινάει την τρίτη φάση των δοκιμών

Μοιραστειτε το

Αισιοδοξία από τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων.

Με αγωνία παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τον δραματικό αγώνα των επιστημόνων για την ανακάλυψη και Παρασκευή κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά τις δοκιμές, καθώς η μελέτη των Φάσεων 1 και 2 έδειξε ότι το προφίλ ασφάλειας και η ανοσογονικότητα υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η μελέτη της Φάσης 3 θα αξιολογήσει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ένα δείγμα έως 60.000 ενήλικων ατόμων, με επαρκή αντιπροσώπευση ατόμων άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Με το υποψήφιο εμβόλιο στις δοκιμές τρίτης φάσης βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά για να βρούμε μια λύση για τη νόσο COVID-19», δήλωσε ο Mathai Mammen, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Janssen. «Χρησιμοποιήσαμε μια άκρως επιστημονική προσέγγιση βασισμένη σε συγκεκριμένα στοιχεία για να επιλέξουμε το συγκεκριμένο εμβόλιο», πρόσθεσε.

Από την ώρα που έγιναν οι ανακοινώσεις ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson προχωρά, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές καταγράφουν άλμα 2,5%.

Οι κλινικές έρευνες του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν παγώσει και τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Οι New York Times, δε, κάνουν λόγο για επιστημονικές ανησυχίες σχετικά με τις νευρολογικές παρενέργειες που σχετίστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο και παραθέτει δηλώσεις του Μαρκ Σλίφκα, ειδικού στα εμβόλια από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Υγείας του Όρεγκον, σύμφωνα με τον οποίο, «αν υπάρχουν ήδη δύο περιπτώσεις, τότε το σχέδιο αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο. Αν εμφανιστεί και τρίτη περίπτωση νευρολογικής διαταραχής στο γκρουπ των δοκιμών, τότε μπορεί να πέσουν οι τίτλοι τέλους για το συγκεκριμένο εμβόλιο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: SOS από τα νοσοκομεία – Οι ΜΕΘ που κατασκευάζονται στο Σωτηρία και το Κρατικό Νίκαιας

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...