Εμβολιασμοί: Ανεβάζει στροφές η επιχείρηση «Ελευθερία» – Εκτόξευση στα ραντεβού, αύξηση στα κέντρα

Μοιραστειτε το

Ανεβάζει στροφές η επιχείρηση «Ελευθερία», καθώς ξεκινά ο εμβολιασμός δυο ακόμα κατηγοριών πολιτών, ενώ πλέον οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια.

Από τις 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με τους εμβολισμούς το επόμενο διάστημα να αγγίζουν τις 100.000 σε ημερήσια βάση.

Χθες, άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 40 έως 44 ετών και το Μεγάλο Σάββατο παίρνει σειρά η ηλικιακή ομάδα 45 – 49. Σημειώνεται πως οι 40-44 θα μπορουν να κάνουν όλα τα εμβόλια.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών, καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, παρέχεται η ευελιξία ώστε το μεσοδιάστημα μεταξύ 1ης και 2ης δόσης να περιοριστεί στις 8 από τις 12 εβδομάδες.

Eν τω μεταξύ ξεκινούν άμεσα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σημειώνεται, ότι οι εμβολιασμοί θα «παγώσουν» μόνο ανήμερα το Πάσχα και θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την ίδια στιγμή η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται και στα νησιά, όπου οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί. Σύντομα ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και ακολούθως θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών στα μεγαλύτερα νησιά.

Στην κυβέρνηση θεωρούν πως η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι ο βασικός παράγοντας που θα οδηγήσει στην ολική επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η εκστρατεία Ελευθερία» επεκτείνεται και στη μάχη μπαίνουν και οι 30άρηδες. «Φτάνουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς. Και αν τηρήσουμε το σχέδιό μας, στα τέλη Μαΐου, μπορούμε να πλησιάσουμε τα 5.000.000», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατα τη χθεσινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Έχω πει πολλές φορές, και το επαναλαμβάνω, ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για SMS, μετακινήσεις και εκκλησίες – Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...