Εμβολιάστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς – Το μήνυμά του

Μοιραστειτε το

Eμβολιάστηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς με τους συναδέλφους του της ίδιας ηλικιακής ομάδας όπως ανέφερε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους.

«Χαίρομαι που εμβολιάστηκα με τους συναδέλφους της ηλικιακής ομάδας μου σήμερα» σημείωσε ο κ. Σχοινάς και προσέθεσε: «Πιστεύουμε στην ασφάλεια όλων των εγκεκριμένων από τον EMA εμβολίων, γι ‘αυτό κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να λάβουν αυτά τα σωτήρια εμβόλια».

Ποιοι παίρνουν σειρά την Μεγάλη Πέμπτη

Μεγάλη Πέμπτη η σκυτάλη «περνά» στις ηλικίες 40-44, και ακολούθως το Μεγάλο Σάββατο «ανοίγει» η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49.

Η μεν ηλικιακή ομάδα 40-44 θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, ενώ για την ομάδα 45-49 η πλατφόρμα, βάσει της κανονικής σειράς προτεραιοποίησης, «ανοίγει» και για τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).

Ήδη εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, καθώς και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης πως το σκεύασμα της Johnson & Johnson θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από τις 5 Μαΐου.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί -2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3%, και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι εμβολιασμοί το Μάιο θα επιταχυνθούν, είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται. Από τις 5 Μαΐου αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα θα προστεθούν και άλλα.

Η κυβέρνηση προχωρά συνολικά στην επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών και πλέον τα κέντρα θα λειτουργούν σε επταήμερη βάση και με ωράριο έως τα μεσάνυχτα.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα κέντρα εμβολιασμού θα είναι ανοιχτά και τη Δευτέρα του Πάσχα, και θα παραμείνουν κλειστά μόνο την Κυριακή του Πάσχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και… F-35 – Νέο χτύπημα στον Ερντογάν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...