Ελπιδοφόρα νέα και από το εμβόλιο της AstraZeneca: Προσφέρει σημαντική ανοσία σε ηλικιωμένους

Μοιραστειτε το

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύσει σήμερα η εταιρεία AstaZeneca για το υπό δοκιμή εμβόλιό της, αφού όπως υποστηρίζει, αναπτύσσει σημαντική ανοσία στους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών. 

Πρόκειται για άλλη μια σημαντική εξέλιξη στην κούρσα ανάπτυξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Moderna και οι Pfizer/BioNTech για τα δικά τους εμβόλια το τελευταίο διάστημα.

Το εμβόλιο ChAdOx1 nCov-2019 των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε υγιείς ενήλικες ηλικίας 56 έως 69 ετών καθώς και σε άτομα ηλικίας άνω των 70.

Τα δεδομένα από τη Β΄φάση των κλινικών δοκιμών, που δημοσιεύτηκαν στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση The Lancet, υποδεικνύουν ότι μία από τις πλέον ευάλωτες ομάδες στον κορωνοϊό μπόρεσε να αποκτήσει ανοσία, όπως τόνισαν οι ερευνητές.

Ανάλογη ανοσοαπόκριση εμφάνισαν και οι τρεις ηλικιακές ομάδες (18-55, 56-69 και άνω των 70), ενώ η έρευνα, στην οποία μετείχαν 560 υγιείς ενήλικες (οι 240 εκ των οποίων ηλικίας 70 και άνω) έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι εμφάνισαν μεγαλύτερη ανεκτικότητα στο εμβόλιο σε σχέση με τους νεότερους ενήλικες.

Περίπου 560 υγιείς ενήλικες εθελοντές συμμετείχαν στις δοκιμές της φάσης 2, στους οποίους δόθηκαν δύο δόσεις του υποψηφίου εμβολίου ή placebo.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...