Ελπίδα σε χιλιάδες δανειολήπτες (σε ελβετικό φράγκο) δίνει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών | newsbreak

Μοιραστειτε το

Υπέρ των χιλιάδων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο τάσσεται με απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο των Αθηνών, γυρνώντας επί της ουσίας την… πλάτη στις τράπεζες και υιοθετώντας την άποψη της μειοψηφίας της Ολομέλειας του Άρειου Πάγου για την δυνατότητα ελέγχου καταχρηστικότητας των δανειακών συμβάσεων σε ελβετικό φράγκο.

Πιο αναλυτικά, το Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης για το ζήτημα που αφορά σε μεγάλο αριθμό δανειοληπτών και απηύθυνε σειρά από προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, το Δικαστήριο τόλμησε να ακολουθήσει τo σκεπτικό της μειοψηφίας της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς οι
δύο εκ των τριών δικαστών της σύνθεσης του υιοθέτησαν την άποψη της
δυνατότητας ελέγχου καταχρηστικότητας των όρων των δανειακών συμβάσεων σε
ελβετικό φράγκο. Σύμφωνα με την απόφασή τους, τα Ελληνικά Δικαστήρια μπορούν να προβούν σε έλεγχο καταχρηστικότητας και ρητρών.

Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δανειολήπτη, Βασίλης Ηλ. Κοντογιάννης, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή, «νησίδα ελπίδας για όλους τους δανειολήπτες, των οποίων οι προσδοκίες δικαίωσης είχαν εξανεμιστεί μετά την απόφαση 4/2019 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου».

«Η απόφαση απηχεί τόσο την άποψη της ισχυρής μειοψηφίας της Σύνθεσης
της Ολομέλειας του ΑΠ, όσο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ισχυροποιεί την
επιθυμία για εξεύρεση μιας δικαιοπολιτικά ορθής λύσης σε αυτό το μείζον κοινωνικο-
οικονομικό πρόβλημα, το οποίο κατέστησε ομήρους χιλιάδες», συμπληρώνει ο κ.
Κοντογιάννης αποτιμώντας τη δικαστική απόφαση.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα