Ελληνοτουρκική κρίση: Ποιοι και γιατί «βλέπουν» πρόωρες εκλογές και Οικουμενική

Μοιραστειτε το

Με δεδομένη την εξωπραγματική τουρκική επιθετικότητα δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αρχίσει να πλάθουν σενάρια πρόωρων εκλογών και σενάρια περί οικουμενικών κυβερνήσεων – Έχει κάποια βάση αυτή η παραφιλολογία;

Η συζήτηση κινείται μάλλον στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Και τούτο διότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Θα ήταν πράξη οπορτουνισμού, κυνικού οπορτουνισμού που δεν μου ταιριάζει αν σκεφτόμουν νέες εκλογές. Και δεν πιστεύω ότι θα μου προσέθετε κάτι πολιτικά».

Αντίθετα για τον ανασχηματισμό ήταν κουμπωμένος. «…Δεν πρόκειται να σας απαντήσω. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δίνουμε μια μάχη σε πολλά μέτωπα. Προτιμώ να βελτιώνω την απόδοση του στρατού παρά να κάνω αλλαγές», τόνισε με νόημα στα ΝΕΑ.

Αν και ήταν ξεκάθαρος, τα ρεπορτάζ των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων επιμένουν ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ότι τα ελληνοτουρκικά θα οδηγήσουν τη χώρα είτε σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, είτε σε εκλογές.

Προφανώς και τέτοια σενάρια δεν κάνουν καθόλου καλό σε διπλωματικό επίπεδο. Η αναπαραγωγή τέτοιων ειδήσεων δεν συμβάλλει καθόλου σε αυτό που λέμε «πολιτική σταθερότητα» και το οποίο το έχει ανάγκη η χώρα μας.

Φαντάζει τουλάχιστον τραγικό, εν μέσω τέτοιας κρίσης να επιθυμούν κάποιοι να μην τα καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να οδηγηθεί ο τόπος σε συνθήκες πολιτικής εμπλοκής.

Δυστυχώς τα σενάρια αυτά διακινούνται κατά κύριο λόγο τόσο από το χώρο της αντιπολίτευσης, όσο και από το εσωτερικό της ΝΔ. Και για να είμαστε σαφείς, διακινούνται από την εσωκομματική αντιπολίτευση, που εδώ και καιρό περιμένει να πέσει ο Μητσοτάκης σαν ώριμο φρούτο.

Η αλήθεια είναι πως τα παραπάνω σενάρια είναι ακραία και έχουν βάση μόνο αν προκύψουν συνθήκες πολεμικής σύρραξης με τους Τούρκους.

Όσο η διπλωματία παραμένει στο προσκήνιο η πολιτική σταθερότητα θα συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα σε ασφαλή καταφύγιο.

Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι να κρατηθεί όρθια μέχρι να καταρρεύσει το καθεστώς Ερντογάν. Κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. Είναι μαθηματικά βέβαιον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής – Μητσοτάκης: Ζήτησα να τεθεί ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...