Ελληνοτουρκικά: Η αδιανόητη πρόκληση Τσαβούσογλου πριν από το τετ-α-τετ με τον Δένδια

Μοιραστειτε το

Αμετανόητοι παρά τα χαμόγελα και τις χειραψίες είναι οι Τούρκοι ηγέτες. Πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί στο φόρουμ «GlobSec 2020» στη Μπρατισλάβα προπαγανδίζοντας τις τουρκικές θέσεις.

Στη θεματική ενότητα με τίτλο «ο ρόλος της Τουρκίας στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρουσίασε χάρτες με τις ελληνικές και τις τουρκικές απόψεις για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θέλοντας να αποδομήσει τις ελληνικές θέσεις.

Ειδική αναφορά έκανε ο Τσαβούσογλου στο Καστελόριζο παρουσιάζοντας κάρτα με τρεις χάρτες που αποτυπώνουν την τουρκική πολιτική για το ελληνικό νησί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε το Καστελόριζο «μικροσκοπικό νησί» ισχυριζόμενος ότι δεν είναι δυνατόν ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων να δίνει στην Ελλάδα υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη συνολικής έκτασης 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Δείτε στη gallery τους προκλητικούς χάρτες:

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε μάλιστα ότι οι σεισμικές έρευνες που έγιναν από το Oruc Reis από τις 10 Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές που η Άγκυρα έχει δηλώσει στον ΟΗΕ ως ανήκουσες σε ζώνη τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Το τετ-α-τετ με τον Νίκο Δένδια

Αμέσως μετά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για την πραγματοποίηση του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την αντίδραση της Ελλάδας για την μονομερή, παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Κύπρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Δείτε αναλυτικά τους χάρτες

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...