Ελληνική Πρωτοβουλία: Χρηματικά έπαθλα 25.000 δολαρίων σε επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο

Μοιραστειτε το

Τα Venture Impact Awards (VIA), ένα νέο πρόγραμμα που προσφέρει χρηματικά έπαθλα αξίας 25.000 δολαρίων (έκαστο) σε επιχειρήσεις από την Ελλάδα που παράγουν αποδόσεις και δημιουργούν μετρήσιμο αντίκτυπο στην κοινωνία, εγκαινιάζει η Ελληνική Πρωτοβουλία.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, που ιδρύθηκε το 2012 εν μέσω της οικονομικής κρίσης που αντιμετώπιζε η χώρα, έθεσε ως προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας, παράλληλα όμως αναζητούσε τρόπους να επιβραβεύσει τις εταιρείες που δεσμεύονταν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Το νέο πρόγραμμα απαντά στη συγκεκριμένη ανάγκη, παρέχοντας υλική και ηθική υποστήριξη σε πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν προβλήματα ρευστότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Τo πρόγραμμα VIA θα προσφέρει άμεση οικονομική ώθηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαια για να υποστηρίξουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Oι νικητές των βραβείων θα επιλεχθούν όχι μόνο βάσει της αποδοτικότητας τους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν σημαντικές αγορές καθώς και για το πως συμβάλλουν στην επίλυση κρίσιμων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Το πρόγραμμα VIA θα λειτουργήσει ως εργαλείο που προωθεί τις επενδύσεις σε εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Το VIA εντάσσεται στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το THI, όπως το Envolve Greece, το Venture Garden και το Athens Venture Fair, μέσω των οποίων, από το 2012, υψηλής ανάπτυξης νεοφυείς επιχειρήσεις μπόρεσαν να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και να επεκτείνουν την παρουσία τους σε περισσότερες αγορές.

Η απονομή των βραβεύσεων του προγράμματος VIA, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Helidoni και του Κληροδοτήματος Charles Condes, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της χρονιάς σε ειδική, διαδικτυακή εκδήλωση ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, έως τις 30 Οκτωβρίου, στο link https://ventureimpactaward.com/application.

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος θα αξιολογηθούν από ομάδα κριτών. Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε εταιρείες που διαθέτουν τη δυνατότητα να παράγουν οικονομικές αποδόσεις και προσφέρουν μια ισχυρή πρόταση αξίας σε τομείς όπως Software & Deep Tech, Healthcare & Life Sciences, Agro & Food, Tourism & Real Estate. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι διαγωνιζόμενοι συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Το ύψος των χρηματικών επάθλων θα κυμαίνεται ανάλογα με την ποιότητα των αιτήσεων που θα υποβληθούν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...