Εκτός τόπου και χρόνου ο Άδωνις: «Δώσαμε τη μεγαλύτερη ρευστότητα από τη Συνθήκη του Λονδίνου το 1830»! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε ξέφρενους, εκτός τόπου και χρόνου, πανηγυρισμούς επιδόθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, θριαμβολογώντας για τη ρευστότητα που έχει δοθεί στις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δώσει στην αγορά «τη μεγαλύτερη ρευστότητα από τη Συνθήκη του Λονδίνου το 1830».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος επεσήμανε ότι «χρειάζεται η αγορά μια ένεση ρευστότητας και μέτρα ανακούφισης», ο αμετροεπής υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Αναπτυξιακής Τράπεζας για μικρές επιχειρήσεις, ύψους 450.000.000 ευρώ.

«Αυτή η Κυβέρνηση σ’ αυτούς τους εννέα μήνες έχει δώσει στην αγορά τη μεγαλύτερη ρευστότητα που έχει δοθεί από κυβέρνηση στην αγορά από τη Συνθήκη του Λονδίνου το 1830», είπε χαρακτηριστικά!

Την ίδια ώρα επιχείρησε να πείσει για την επιτυχία και το «θαύμα», όπως το αποκάλεσε, του click away, υποστηρίζοντας ότι έχει οδηγήσει σε αξιοσημείωτο τζίρο παρά το κλειστό λιανικό εμπόριο και αν συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα «θα έχουμε πετύχει κάτι φανταστικό», όπως είπε επί λέξει. Υποστήριξε δε ότι η 7,5% αύξηση της κίνησης στους δρόμους μετά την έναρξη του click away δεν είναι «αξιοσημείωτη και εν όψει Χριστουγέννων» (σ.σ. εν μέσω lockdown με συνεχείς εκκλήσεις για περιορισμό της κινητικότητας ο Άδωνις δεν βλέπει πρόβλημα στο αυξητικό νούμερο…).

Κατά τα λοιπά, σε ένα ρεσιτάλ έπαρσης υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση και σας γυρίζει την πλάτη επειδή δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία», όπως είπε απευθυνόμενος στον Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝ.ΑΛ., με τον τελευταίο να τον αποκαλεί «αστείο τύπο».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα