Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βγει η κατάσταση με τον ιό στη Γερμανία

Μοιραστειτε το

Yakobchuk | Dreamstime.com

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αναγκάζει τις υγειονομικές αρχές να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αναχαίτιση της ταχείας εξάπλωσης του ιού με τήρηση όλων των μέτρων.

Ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «η κατάσταση έχει γίνει πολύ σοβαρή παγκοσμίως», την ίδια ώρα που στη Γερμανία έσπασε το προηγούμενο φράγμα των ημερήσιων κρουσμάτων με 11.287 επιπλέον περιστατικά μόλυνσης το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

«Ο ιός μπορεί να διαδοθεί ανεξέλεγκτα» ανά τόπους, διευκρίνισε ο Βίλερ, επισημαίνοντας ότι «οι νέοι είναι αυτή τη στιγμή οι πιο εκτεθειμένοι στον ιό». Αναφερόμενος στην κοινωνική αλληλεπίδραση, πρόσθεσε ότι «όσο περισσότερο θα μολύνονται άνθρωποι σε ιδιωτικούς κύκλους τόσο περισσότερο θα μεταδίδουν τον ιό αλλού». Όμως, ξεκαθάρισε ότι είναι ακόμη δυνατό να επιβραδυνθεί η διασπορά «τηρώντας συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα», αλλά και «αερίζοντας τακτικά» τους κλειστούς χώρους. Η Γερμανία, πάντως, διαθέτει ακόμη τη δυνατότητα περίθαλψης ασθενών της covid-19 από άλλες χώρες, όπως υποστήριξε. 

Η χώρα έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες -Ελβετία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Πολωνία-, οι οποίες έχουν εξίσου καταγράψει έξαρση του ιού τις τελευταίες εβδομάδες, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση μεταξύ τους.

Μέχρι στιγμής, το γερμανικό κράτος έχει διαχειριστεί την έξαρση των κρουσμάτων με αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, όπως για παράδειγμα απαγόρευση των συναθροίσεων. Συμπληρωματικά, το Βερολίνο έχει γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δρόμους και σημεία που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο καθημερινά, ενώ μια περιοχή κοντά στο Μπερχτεσγκάντεν τελεί σχεδόν υπό καθολικό λοκντάουν.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις κοινωνικές επαφές με παραμονή στο σπίτι όσο περισσότερο γίνεται. «Το πώς θα είναι ο χειμώνας, το πώς θα είναι τα Χριστούγεννά μας, θα αποφασιστεί τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες», σημείωσε.

Η Γερμανία μετρά τουλάχιστον 380.762 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 9.875.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...