Εκτός Δραματικής Σχολής Εθνικού ο Λιβαθινός

Μοιραστειτε το

Καταγγελίες σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΦ.ΣΥΝ.

Τον βηματισμό του προσπαθεί να βρει ξανά το Εθνικό Θέατρο. Η παραίτηση Λιγνάδη και όσα ακολούθησαν τροφοδότησαν για καιρό τις φήμες περί εξεγερμένων σπουδαστών στη Δραματική Σχολή εξαιτίας ανάρμοστων συμπεριφορών από καθηγητές τους, γεγονός που αρχικά αποδόθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, όμως δεν επρόκειτο περί αυτού. Την αφορμή για τις φήμες έδωσε η ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Σύλλογος Σπουδαστών στις 30 Ιανουαρίου στην επίσημη σελίδα του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στις 6 Φεβρουαρίου οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχαν διαδικτυακή συνάντηση με τους καθηγητές τους (συνάντηση που ζήτησαν οι ίδιοι οι σπουδαστές) και το τοπίο ξεκαθάρισε. Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα οι σπουδαστές κατονόμασαν συγκεκριμένο καθηγητή, τον Στάθη Λιβαθινό, κατηγορώντας τον για αλαζονική, αυταρχική συμπεριφορά και «πρακτικές διδασκαλίας» με χρήση «μειωτικών, απαξιωτικών και ομοφοβικών σχολίων τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου».

Σε επιστολή μάλιστα προς τους καθηγητές τους (η οποία προηγήθηκε της συνάντησης) οι σπουδαστές σημείωναν πως «η επώνυμη καταγγελία συγκεκριμένων περιστατικών που συνέβησαν στο παρελθόν στη σχολή μας είναι μια πολύπλοκη και επώδυνη διαδικασία και δεν μπορεί κανένας και καμία να πιεστεί επί τούτου».

«Οι σχέσεις μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών αποκαταστάθηκαν και η σχολή έχει προχωρήσει ήδη στη διερεύνηση των περιστατικών που αναφέρθηκαν, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα» ανέφερε η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση η διευθύντρια Σπουδών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγγελάρη, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Σπουδαστών.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο Στάθης Λιβαθινός απομακρύνθηκε από τη Δραματική Σχολή, χτες οι φήμες εντάθηκαν, ωστόσο ο ίδιος ο σκηνοθέτης διαψεύδει και ότι του ζήτησαν να απομακρυνθεί και ότι ο ίδιος παραιτήθηκε. Υποτίθεται ότι μέχρι αργά το βράδυ θα εξέδιδε σχετικό δελτίο Τύπου, αλλά τελικά δεν ήρθε.

Ωστόσο η διευθύντρια της Σχολής, Δηώ Καγγελάρη, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση («Lifo»): «Ο Στάθης Λιβαθινός δεν έχει υποβάλει ακόμα την παραίτησή του, θα την υποβάλει αύριο το πρωί. Στην παραίτηση οδηγείται μετά από καταγγελίες των σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά. Η διάσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των σπουδαστών και του κ. Λιβαθινού είναι αγεφύρωτη. Η Σχολή συνεχίζει τη λειτουργία της με διαφάνεια και σεβασμό προς τους καθηγητές και τους σπουδαστές και με ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...