Εκταφή νεκρού που… ανοιγόκλεισε τα μάτια του

Μοιραστειτε το

Μακάβρια έρευνα στη Θεσσαλονίκη, για… νεκρό που ανοιγόκλεισε τα μάτια του! Εκταφή και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη παρήγγειλε η εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά της κόρης του.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία, ωστόσο οι μαρτυρίες συγγενικών προσώπων που παρέστησαν στην κηδεία του δημιούργησαν εύλογες υπόνοιες για περίπτωση νεκροφάνειας.

Ο άνθρωπος ετάφη στα κοιμητήρια αναστάσεως του Κυρίου, του δήμου Θεσσαλονίκης, στη Θέρμη, πριν μερικές ημέρες και σήμερα, κατά την εισαγγελική παραγγελία, έγινε η εκταφή του, παρουσία ιατροδικαστή. Μετά τη νεκροψία, όπως έγινε γνωστό, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να θάφτηκε ενώ ήταν ζωντανός. Ο ιατροδικαστής πιστοποίησε πως ο ηλικιωμένος είχε αποβιώσει πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, όπως είχε βεβαιώσει και ο ιδιώτης γιατρός που συνέταξε το πιστοποιητικό θανάτου μετά την εκπνοή του.

Παρόμοια υπόθεση στη Θεσσαλονίκη είχε απασχολήσει τις αρχές το 2014, όταν ετάφη μια 45χρονη καρκινοπαθής κι αμέσως μετά, επισκέπτες του κοιμητηρίου, άκουσαν χτυπήματα και θορύβους μέσα από το μνήμα! Η γυναίκα ξεθάφτηκε και βρέθηκε με ανοιχτό το στόμα και τα μάτια, όμως η εισαγγελική έρευνα κι η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη απέκλεισαν το ενδεχόμενο νεκροφάνειας.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι ζωικές αντιδράσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες αφού επέλθει νεκρική ακαμψία στο σώμα, όμως δεν αποκλείονται υπό συγκεκριμένες συνθήκες, είτε από αέρια του σώματος είτε άλλους λόγους. Επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Medical News Today τον Σεπτέμβριο του 2019, αναφέρει πώς το ανθρώπινο σώμα είναι πιθανό να κινηθεί και μετά τον θάνατο.

Πηγή
Author: Νίκος Φωτόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...