«Εκστρατεία» στήριξης του Λοβέρδου και κωμικές αναλύσεις για την καρατόμηση του | newsbreak

Μοιραστειτε το

Δεν πρόλαβε να του υποδείξει έμμεσα την έξοδο η Φώφη Γεννηματά από ένα κόμμα το οποίο χρησιμοποιούσε καιρό τώρα σαν όχημα για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των ατομικών φιλοδοξιών του και τα πολιτικά κανάλια, που εκτιμούν τις υπηρεσίες των δικών τους ανθρώπων, έσπευσαν να εκδηλώσουν τη… συμπάθειά τους στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Κάποιοι προπετείς, μάλιστα, δεν δίστασαν να ισχυριστούν κωμικά ότι με την κίνηση αυτή, να τον… απαλλάξει δηλαδή από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διάλεξε αντίπαλο για τις εσωκομματικές εκλογές, ξεχνώντας ότι… υψιπετείς περιπτώσεις, όπως του Λοβέρδου ή του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν τις πήρε ποτέ στα σοβαρά η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ.

Τουτέστιν, σύμφωνα με τη «δημοκρατία», η Φώφη έχει σοβαρότερους αντιπάλους στο κόμμα. Και βεβαίως, όπως λένε κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη και πιο ενδιαφέροντες στρατηγικούς προβληματισμούς.

Σημαντικές προσωπικότητες, πάντως, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας σπεύδουν στο πλευρό του Λοβέρδου. Προεξάρχουσα η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία δήλωσε χθες (Action 24) ότι «η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της, αλλά είναι ακατανόητη». Κατά την ίδια, θα «έπρεπε να στηριχθεί ο αγώνας» του υπόδικου βουλευτή, που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα στο σκάνδαλο της Novartis, διότι, κατά την κυρία Καϊλή, τόσα χρόνια ο καημένος ο Ανδρέας «έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε μια υποδειγματική πολιτική ανάλυση, η ίδια, που προ καιρού, βάζοντας το πανελλήνιο σε συνθήκες πρωτοφανούς αγωνίας, άφησε ανοιχτό να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, πρόσθεσε ότι ο Λοβέρδος «σε σχέση με άλλους δεν υπονόμευσε την παράταξη» και ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. «δεν έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ., αλλά από την εσωτερική του διάσπαση» (δηλαδή τον ΓΑΠ).

Σε μια βαρυσήμαντη τοποθέτηση και η παγκοσμίως άγνωστη βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Χαρά Κεφαλίδου εξέφρασε τη δυσφορία της, διαπιστώνοντας (Θέμα 104 FM) περισπούδαστα ότι «η αντικατάσταση Λοβέρδου δεν βοηθάει την κατάσταση»!

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, που αντικαθιστά πλέον τον Λοβέρδο, είπε χθες, εν είδει πολιτικού επικήδειου: «Εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά, ανεξάρτητα από συμφωνίες ή διαφωνίες που πάντα υπάρχουν σε μια δημοκρατική παράταξη».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα