Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της τρομοκρατίας στα σχολεία πρότεινε ο Θεοδωρικάκος

Μοιραστειτε το

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για εκστρατεία «ενημέρωσης και αποδόμησης των ιδεών της τρομοκρατίας» στα σχολεία.

Εκστρατεία «ενημέρωσης και αποδόμησης των ιδεών της τρομοκρατίας», με διαλέξεις και δημιουργικές συζητήσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, καθώς και συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων εναντίον κάθε μορφής βίας, πρότεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεδωρικάκος, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής για την Υποστήριξη θυμάτων βίας και τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», στο μέγαρο της Κατεχάκη.

«Οι πολίτες αυτής της χώρας και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι να συμβάλλουν στον σεβασμό της αξίας και της ελευθερίας, ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, η οποία τελεί υπό την προεδρία της πρώην υπουργού κ. Μαριέττας Γιαννάκου.

Στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε:

«Η απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι ιερό καθήκον της Πολιτείας, αλλά και συστατικό στοιχείο της αντί- τρομοκρατικής πολιτικής. Κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων δυναμώνονται οι αντοχές της κοινωνίας μας έναντι της τρομοκρατικής απειλής». Και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά και της οποιασδήποτε μορφής βίας.

Όσον αφορά στην πρόταση του για εκστρατεία ενημέρωσης μέσω των σχολείων, ο υπουργός σημείωσε: «Μια κοινωνία με λιγότερη βία και εγκληματικότητα, χωρίς τρομοκρατικές επιθέσεις δεν αποτελεί ουτοπία».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε πρόσκληση για γενική συστράτευση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, λέγοντας: «Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, η Ελληνική Αστυνομία, η Διαρκής Επιτροπή και οι Οργανώσεις των πολιτών οφείλουμε να σταθούμε και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας».

Σημειώνεται ότι, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής έχει οριστεί η πρώην υπουργός και βουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου και μέλη της η Βασιλική Βέλλιου, εκπαιδευτικός, η Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ο Γεώργιος Μομφεράτος επιχειρηματίας, η Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Παναγιώτης – Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε ο κ. Θεοδωρικάκος τους δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας όλες τις ενέργειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Ιωάννα Παλιοσπύρου – «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι»

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας! Καρέ – καρέ η άφιξη στο Δικαστήριο

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...