Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι Αρεοπαγίτη στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)

Φωτιά από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, σε πολυκατοικία, όπου διαμένει ο πρόσφατα συνταξιοδοτηθής Αρεοπαγίτης Αντώνιος Τσαλαπόρτας.

Από τις φλόγες σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης φθορές στην είσοδο της οικοδομής, ωστόσο αναστατώθηκε η γειτονιά και τέθηκε επί ποδός η κρατική Ασφάλεια, δεδομένου ότι ο κ.Τσαλαπόρτας θεωρείται από τους πιο σημαντικούς δικαστές της βόρειας Ελλάδας, έχοντας χειριστεί πολλές σοβαρές υποθέσεις σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο και διατελέσει επί σειρά ετών προϊστάμενος του Συμβουλίου Διοίκησης Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα φιαλίδιο βουτανίου το οποίο συνέδεσαν με μπουκάλι βενζίνης και προσπάθησαν να το πυροδοτήσουν. Υπό αυτές τις συνθήκες ξέσπασε φωτιά που έκαψε μερικώς την πόρτα της εισόδου, όμως δεν στάθηκε δυνατό να πυροδοτήσει το γκαζάκι για να σημειωθεί έκρηξη.

Επι τόπου έσπευσαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης που απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο, κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών) και αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας που έχει αναλάβει και την προανάκριση. Όλη νύχτα αστυνομικοί «χτένιζαν» τη Θεσσαλονίκη για υπόπτους που μπορεί να συνδέονται με το περιστατικό.

Πηγές της αστυνομίας εκτιμούσαν αργά τη νύχτα ότι πρόκειται για «συμβολικό χτύπημα που συνδέεται με την υπόθεση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Πηγή
Author: Νίκος Φωτόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...