Εκρηκτική επανεμφάνιση Τραμπ διχάζει τους Ρεπουμπλικάνους

Μοιραστειτε το

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Λίγο η αλλαγή προεδρίας,  λίγο η γενική κατακραυγή και ο αποκλεισμός από το Twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ελαφρώς απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Χθες, όμως επέστρεψε με τρόπο εμπρηστικό.

Ο πρώην πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, καλώντας το κόμμα του να γυρίσει την πλάτη στον βετεράνο γερουσιαστή, ο οποίος κατηγόρησε δημόσια τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι «υπεύθυνος» για τη φονική επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Ο Μιτς είναι ένας κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης και αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μείνουν μαζί του δεν θα κερδίσουν ποτέ ξανά», είπε ο Τραμπ για να προσθέσει «Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί ποτέ να γίνει σεβαστό ή ισχυρό έχοντας στα ηνία πολιτικούς ηγέτες όπως ο Μιτς ΜακΚόνελ».

«Σήμερα, οι αριθμοί του στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη χαμηλότεροι από όσο ποτέ, καταστρέφει τη ρεπουμπλικανική πλευρά της Γερουσίας και ταυτόχρονα, βλάπτει τρομερά τη χώρα μας», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 78χρονος Μακόνελ, αφού ψήφισε το Σάββατο υπέρ της απαλλαγής του τέως προέδρου στην ιστορική δίκη του στη Γερουσία, ακριβώς μετά δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «στην πραγματικότητα και ηθικά, υπεύθυνος ότι προκάλεσε τα γεγονότα», της 6ης Ιανουαρίου, όταν οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να είναι υπόλογος για ό,τι έκανε στη διάρκεια της θητείας του και ως κανονικός πολίτης», είπε ο Μακόνελ. «Δεν τη γλίτωσε από τίποτε. Ακόμα».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...