Εκλογες ΗΠΑ: «Βλέπει» τη νίκη ο Μπάιντεν ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση – θρίλερ

Μοιραστειτε το

Πιο κοντά στον απόλυτο στόχο των 270 εκλεκτόρων μοιάζει να βρίσκεται πλέον ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, καθώς η αναμέτρηση – θρίλερ για τον Λευκό Οίκο στις ΗΠΑ συνεχίζεται.

Έξι πολιτείες – κλειδιά μένουν ακόμη να ανακοινώσουν επίσημα αποτελέσματα, καθώς εκεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται.

Ανάμεσα σε αυτές η Αριζόνα, η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια -πολιτείες που θεωρούνται οι πλέον αμφίρροπες.

Στην τελευταία πολιτεία μάλιστα, οι Αρχές προειδοποίησαν ότι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι έτοιμο ούτε σήμερα.

Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 48,6%.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στην κούρσα έχοντας με το μέρος του 253 εκλέκτορες, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ 213 εκλέκτορες.

Σύμφωνα ωστόσο με τις προβλέψεις, o Μπαίντεν «παίρνει» και την Αριζόνα, γεγονός που σημαίνει 11 εκλέκτορες περισσότερους, συνεπώς 264 εκλέκτορες.

Αν πάρει και τη Νεβάδα (6 εκλέκτορες), όπου αυτή τη στιγμή προηγείται με 49,3% έναντι 48,7% του αντιπάλου του τότε θα είναι μαθηματικά ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται, ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη αυτοανακηρυχθεί νικητής των εκλογών, διαμηνύοντας ότι θα κινηθεί δικαστικά προκειμένου να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων που, όπως όλα δείχνουν, θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της φετινής εκλογικής μάχης.

Ο Τζο Μπάιντεν, αντίθετα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους του να κάνουν υπομονή και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση.

«Κανείς δεν θα πάρει τη δημοκρατία μας από εμάς. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ», ήταν η απάντηση του Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNNi σε τρεις τουλάχιστον πολιτείες, την Αριζόνα, τη Τζόρτζια και τη Νεβάδα, το επιτελείο του Τραμπ σκέφτεται να κινήσει νομικές διαδικασίες για να σταματήσει η καταμέτρηση.

Στις παράλληλες μάχες, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται πως θα διατηρήσουν το προβάδισμά τους στη Γερουσία σε μια αναμέτρηση θρίλερ, ενώ στη Βουλή οι Δημοκρατικοί προηγούνται έναντι των Ρεπουμπλικανών με 199 έναντι 188 εδρών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...