Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Η «βάρκα» της Μανταλένας, τα ειρωνικά σχόλια και οι προβολές στο μέλλον

Μοιραστειτε το

Διεργασίες και ανακατατάξεις στα στρατόπεδα ενόψει εσωκομματικών εκλογών προκάλεσε η ανακοίνωση της της Φώφης Γεννηματά ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Από την ανακοίνωση και μετά ακολούθησαν τρεις νέες υποψηφιότητες διαμορφώνοντας προς το παρόν ένα σύνολο έξι διεκδικητών προς το παρόν. Και λέμε προ το παρόν γιατί πλέον ουδείς μπορεί να αποκλείσει και μία έβδομη ή και όγδοη υποψηφιότητα… μιας και μεταξύ σοβαρού και αστείου η υπόθεση τείνει να γίνει σαν τη βάρκα της Μανταλένας «άλλος με τη βάρκα μας».

Τελευταίος υποψήφιος -για την ώρα- είναι ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ χτες, Πέμπτη ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Βέβαια, πέρα από τα ερωτήματα σε σχέση με το πλήθος των υποψηφιοτήτων και τα ειρωνικά μειδιάματα πολλών, φτάνοντας σε σχόλια του τύπου «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια», δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι πρόκειται για ένα κόμμα που ίσως κληθεί στο άμεσο μέλλον να διαδραματίσει ρόλο σε κυβέρνηση συνασπισμού (ποιο σχήμα θα προσεγγίσει το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα) ή και ακόμη ακόμη να διεκδικήσει αυτόνομη διαχείριση της εξουσίας. Υπ’ αυτό το πρίσμα, το αποτέλεσμα των εκλογών θα σηματοδοτήσει το Κίνημα Αλλαγής ως προς τις μελλοντικές του επιλογές.

Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται εφεδρείες και διάδοχες λύσεις. Μην ξεχνάμε το παράδειγμα της εξέλιξης του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ηγήθηκε του ΣΥΡΙΖΑ (ενός κόμματος του 3%) σε μια στιγμή που κυριαρχούσαν στο προσκήνιο ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες. 

Από αυτή την άποψη, ίσως και να μην είναι τυχαίες οι υποψηφιότητες των (νέων σχετικά προσώπων) Γερουλάνου – Χρηστίδη, ως αντίβαρο στον Νίκο Ανδρουλιδάκη, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά που έμοιαζε να είναι η επικρατέστερη στην κούρσα της διεκδίκησης. Μην ξεχνάμε ότι πριν την ξαφνική επιδείνωση της υγείας της φώφης Γεννηματά, υπήρχαν δημοσιεύματα που ζητούσαν την παραίτηση της Φώφης Γεννηματά (εννοείται για να δρομολογηθούν εξελίξεις). 

Όπως όλα δείχνουν πως οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης θα αναμετρηθούν την 5η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της συλλογής 5.000 υπογραφών για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, παραμένει η 15η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως οι νέοι υποψήφιοι ζήτησαν να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές.

Τέλος, όσον αφορά τη στάση της κ. Γεννηματά,  ξεκαθάρισε πως οι υποψήφιοι δεν πρέπει να την εμπλέκουν στις προεκλογικές διεργασίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...