Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη μέρα;

Μοιραστειτε το

Προφανώς και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να ξεδιπλώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις του στο άμεσο μέλλον– Η δέσμευσή των συνεργατών του μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ ότι δήθεν θα είναι εγγυητής του προοδευτικού ρεύματος του κόμματος είναι θολή και αόριστη…

Όλα όσα συνέβησαν στις εκλογές για τον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ θυμίζουν ένα παλιό τραγούδι του Γιάννη Καλατζή. Ο στίχος τα λέει όλα: «Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως… ». Επειδή στην πολιτική τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛ. προσπάθησα να φιλτράρω τις πρώτες αντιδράσεις από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. Άραγε τι εννοούν οι συνεργάτες του Γιώργου όταν κάνουν λόγο για προοδευτικό ρεύμα; Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο ΓΑΠ από την πρώτη μέρα που η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά εισήχθη στο νοσοκομείο, μέχρι και σήμερα, μόνο ως ξεκάθαρος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρασυρόμενος από τους συνεργάτες του, αλλά και από τον προσωπικό του πολιτικό ναρκισσισμό, υπέπεσε σε unfair συμπεριφορές που πυροδότησαν διασπαστικές και διχαστικές τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Έφτασε στο σημείο να θέσει θέμα νοθείας των εκλογών, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «άκαπνο» το Νίκο Ανδρουλάκη. Μετά τη συντριπτική ήττα την οποία υπέστη, θα ήταν λογικό να αποσυρθεί άμεσα από την πολιτική ζωή του τόπου. Θα τολμούσα να πω, θα ήταν φρόνιμο να κρυφτεί από προσώπου γης. Παρόλα αυτά μιλάμε για τον ΓΑΠ, έναν άνθρωπο που νομίζει ότι έχει το κληρονομικό χάρισμα του πατέρα του. Έναν άνθρωπο για τον οποίο η επιστήμη… σηκώνει τα χέρια ψηλά. Απρόβλεπτος όσο κανείς άλλος.

Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο Γιώργος θα συστρατευτεί πίσω από το νέο αρχηγό; Αδυνατώ να το πιστέψω. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποστεί και στο παρελθόν συντριπτική ήττα και παρόλα αυτά αντί να φροντίσει να εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό, προτίμησε να γυρίζει στα ξένα πανεπιστήμια και να διδάσκει επί χρήμασι «αρχές διακυβέρνησης». Ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια έκανε σεμινάρια διακυβέρνησης. Το λες και σουρεάλ. Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ίδρυσε και το δικό του κόμμα το ΚΙΔΗΣΟ με το οποίο είχε την ψευδαίσθηση ότι θα μπορεί, εσαεί, να αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Από όλα όσα έγιναν, το μόνο που βρήκε να πει εχθές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είναι ότι θα αγωνίζεται «για τις ιδέες και τις αξίες του». Δεν είπε τίποτα για συστράτευση, τίποτα για κοινή μάχη… Νομίζω γίνεται σαφές ποιες είναι οι προθέσεις του και με δεδομένο το γεγονός ότι μέσα του κοιμάται και ξυπνάει με τον μύχιο πόθο ότι κάποια στιγμή, κάποιος θα τον προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα!
Όσο για το στενό του περιβάλλον το οποίο τον παγίδευσε σε αυτό τον πολιτικό διασυρμό των δυο εβδομάδων, αυτοί θα βρουν αλλού στέγη. Για την ακρίβεια θα τους στείλει ο Γιώργος. Άλλωστε πολλοί από αυτούς, εδώ και πολύ καιρό είναι με το ένα πόδι έξω από το ΚΙΝΑΛ και με το άλλο να πατάει στην Κουμουνδούρου. Τώρα, ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για τα «ορφανά» του ΓΑΠ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...