Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στο παρασκήνιο κινείται ο Παπανδρέου ενόψει Β’ γύρου – Με αέρα νικητή ο Ανδρουλάκης

Μοιραστειτε το

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη κινητικότητα φαίνεται πως υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη τις τελευταίες ώρες, καθώς η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο έτσι ώστε να αποσπάσει τη στήριξη τους, προσπαθώντας να περιορίσει το μέγεθος της επερχόμενης ήττας.

Σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναζητά επαφή με τη βάση της παράταξης, αποφεύγοντας να προχωρήσει σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κίνηση που ταιριάζει απόλυτα στον αυριανό αρχηγό της παράταξης.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν δεδομένο ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναμέτρησης για την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, πως τα επιτελεία των δύο υποψήφιων που θα βρίσκονταν στον δεύτερο γύρο θα επιχειρούσαν να προχωρήσουν σε «υπόγειες» επαφές με εκείνους που αποκλείστηκαν, με σκοπό να τη διαμόρφωση συμμαχιών. Τη λογική αυτή υπηρετεί ο Γιώργος Παπανδρέου, σε αντίθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Είναι χαρακτηριστικό της διαφοράς σκέψης των δύο διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, πως ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Ανδρέα Λοβέρδο, στις 03:00 της Δευτέρας, για να τον ρωτήσει ποιον σκοπεύει να υποστηρίξει την επόμενη Κυριακή. Όπως ήταν λογικό, απάντηση δεν μπορούσε να πάρει εκείνη την ώρα. Έτσι, επικοινώνησε και χθες με τον πρώην υπουργό, με σκοπό να μάθει τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου, ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι θα σεβαστεί το μήνυμα ανανέωσης που έστειλε η βάση και ότι σήμερα θα ανακοινώσει τη στήριξη του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πάντως, μέχρι αργά εχθές το βράδυ, ο Κρητικός ευρωβουλευτής δεν είχε επικοινωνήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο και όπως ανέφεραν οι στενοί του συνεργάτες, δεν έχει πρόθεση να το κάνει ούτε τις επόμενες ημέρες. Ο λόγος είναι ότι δεν πιστεύει στις «γραμμές» από την ηγεσία, καθώς σκοπός του είναι να απευθυνθεί ο ίδιος στη βάση του κόμματος και να ζητήσει από εκείνους να τον στηρίξουν την Κυριακή.

Άλλωστε, οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι εκατοντάδες στελέχη από ολόκληρη την Ελλάδα που στήριξαν άλλον υποψήφιο στον πρώτο γύρο, δηλώνουν στους συνεργάτες του Ανδρουλάκη την στήριξη τους.

Στο να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφουγκραζόμενος το αίτημα των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για ανανέωση, προσανατολίζεται με τη σειρά του και ο Παύλος Χρηστίδης. Χωρίς κάποια δήλωση στήριξης θα πορευτούν οι Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος, που επί της ουσίας έκλεισαν την πόρτα στον Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...