Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πού και πώς ψηφίζετε την Κυριακή (05/12)

Μοιραστειτε το

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος), τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής εκλέγουν τη νέα ηγεσία, όπως ορίζει το Καταστατικό.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής διεξάγονται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 από τις 07.00’ το πρωί μέχρι τις 19.00’ το απόγευμα κι εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, δηλαδή κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (το 50% +1 των ψήφων), αυτός θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τις ίδιες ώρες. Τη δεύτερη Κυριακη κερδίζει όποιος εξασφαλίσει τη σχετική πλειοψηφία, δηλαδή όποιος είναι πρώτος σε ψήφους.

Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής έξι με αλφαβητική σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας. Στο εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος για να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το έγγραφο ταυτοποίησης τους και αφού μπουν στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο που θα τους δοθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, να σημειώσουν έως έναν σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν. Έπειτα, μόλις τοποθετήσουν το ψηφοδέλτιο στον φάκελο, τον δίνουν στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τέλος, οι ψηφοφόροι ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...