Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: «Δεν ξέρω πού τοποθετείται ιδεολογικά ο κ. Ανδρουλάκης, ρωτήστε τον»

Μοιραστειτε το

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη πρώτη συνέντευξή του μετά το αποτέλεσμα του Α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις πολιτικές θέσεις του κ. Ανδρουλάκη σε πολλά θέματα, ούτε τη πραγματική ιδεολογική του τοποθέτηση. «Δεν ξέρω που τοποθετείται ιδεολογικά. Ρωτήστε τον», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης έθεσε το ζήτημα ποιος θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα έχει να δώσει μάχες, τόσο στη κοινωνία, όσο και στο Κοινοβούλιο. «Είναι παράδοξο να μην ξέρουμε ποιος θα δώσει τη μάχη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Εμένα δεν θα με ήθελαν. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορώ να επαναπατρίσω ψηφοφόρους, η δε ΝΔ γιατί θα έχει απέναντί της μια σκληρή αντιπολίτευση με τον δικό μου τρόπο, χωρίς φωνασκίες». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντέκρουσε ακόμη και τις κατηγορίες περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου τον επέκρινε για τη θέση που εξέφρασε για την κατάργηση του βέτο σχετικά με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι διαφωνεί με τη θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που εξέφρασε ο κ. Ανδρουλάκης. «Πάλεψα να μην περάσει με την κ. Μέρκελ, όταν μας ζητούσε λόγω της οικονομικής κρίσης. Αν δεν είχαμε το βέτο, δεν θα μπορούσε να μπει η Κύπρος στην ΕΕ», επεσήμανε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα μιλήσει με όλους τους συνυποψηφίους του για το δεύτερο γύρο, ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να πάνε στη κάλπη με παραταξιακή συνείδηση. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του Α’ γύρου, ενώ επέμεινε ότι μπορεί να ηγηθεί του Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση της ευρύτερης παράταξης, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν φέρνει την ανανέωση, γιατί όπως είπε, «η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών».

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε με έμφαση ότι επιθυμεί να γίνει debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη με επάρκεια χρόνου για ελεύθερη συζήτηση και περιμένει την απάντησή του.

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθεί από τον Β’ γύρο της επόμενης Κυριακής, λέγοντας ότι του έχει ζητηθεί πολλές φορές να παραιτηθεί στο παρελθόν, αλλά όπως τόνισε, «έχει παράδοση ευθύνης» να δώσει τη μάχη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τώρα: Άγρια δολοφονία στο Γαλάτσι – Σκότωσαν άνδρα έξω από γυμναστήριο

Κορονοϊός: Στους 121 οι θάνατοι, «ισοφαρίστηκε» το αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας

Καιρός – Αρναούτογλου: Έρχεται νέα επιδείνωση – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Τρίτη

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...